• Többszörösen megtört epehólyag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr kb. egy éve kezdődtek a panaszaim. Eleinte csak nagyfokú hasi puffadás. Elmentem orvoshoz aki elküldött vérvételre és hasi ultrahangra. A vérvétel eredménye negatív lett. A hasi ultrahang többszörösen megtört kőmentes epehólyagot mutatott ki. Diétát javasolt az orvosom és cerucal tablettát írt fel, ami egyáltalán nem használt. Puffadásra a létező összes gyógyszert kipróbáltam, még emésztőenzimeket tartalmazó készítményeket is, mindhiába. Abba hagytam a fogamzásgátló szedését, hátha attól van epepangásom. Már 4hónapja nem szedem a fogamzásgátlót, de az állapotom egyre rosszabb. Szedtem articsóka tablettát. Jelenleg rowchol kapszulát szedek, de a puffadás napi szinten jelentkezik és már reggel úgy ébredek, hogy fel vagyok puffadva. Néha jobb bordaív alatti tompa fájdalmaim vannak. A székletem általában világosabb színű a megszokottnál, néha pedig egészen világos. Voltam sebésznél és előjegyzett laparoszkópos epehólyag eltávolításra. Biztosan ez az egyetlen megoldás a problémámra? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:

        Dr. Boros Miklós válasza a epés panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Sikertelen diéta esetén a műtéti eltávolítás az egyetlen mód, amivel segíteni lehet Önnek. A laparoszkópos epehólyag-eltávolítás kis megterheléssel járó beavatkozás. A panaszoktól, amennyiben valóban az epehólyag okozza, meg fog szabadulni. A műtét után is javasolt a zsíros-fűszeres ételek, az egyszerű szénhidrát kerülése. Fogyasszon rendszeresen pro- és prebiotikumokat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 11., 18:37; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés