• Bélbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/ Doktornő!

        Nem saját problémával fordulok Önhöz hanem a pároméval. Nagyon makacs férfi így orvoshoz sem fordul.

        Most 24 éves és az anyukája szerint kiskora óta hasfájós. A tejtermékektől megy a hasa, nem bírja a gyomra a paradicsomot, káposztát, narancsot és a legtöbb zöldségtől és gyümölcstől fáj a hasa. Fűszeres ételeket, meleget, hideget sem tud enni mert utána hasmenése vagy székrekedése van és mellette nagyon görcsöl és szeles. Féléve azt mondta, hogy szerinte aranyere van mert véreset székel. Vettünk neki kenőcsöt, kúpot de semmi nem használt. Ami még furcsa, hogy hiába véres a széklete ülni, menni bír és egyáltalán nem fáj a végbélnyílása. Neten olvastam, hogy ez bélbetegség tünetei is lehetnek. Ha tényleg azok akkor nála mennyire lehet súlyos? A házorvos továbbutalná valahova? Hallani sem akar végbéltükrözésről, de ha szükséges lenne akkor rávenném. Ha pedig nem bélbetegség akkor mi baja lehet?

        A választ előre is nagyon köszönöm!

        Tisztelettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        A felsorolt tünetek alapján számos betegség felmerül, de a vérzés mindenképp risztó tünet, további kivizsgálást indokol. Mindenképp érdemes lenne tisztázni, hogy van-e laktóz-intoleranciája, lisztérzékenysége, illetve rábeszélni egy vastagbél-vizsgálatra, mert tényleg lehet gyulladásos bélbetegsége is.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-07 12:29:15; Megválaszolva: 2010. június 07., 12:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés