Epehólyag ciszta növekedése

Ma voltam Hasi UH-n amin ezt irtak:

A cholecysta folyadekkal telt, a fala 3mm, vastag, a collum-corpus határán septum képződés van, lumenében a medialis konturon hangarnyekot nem ado 6mm-es echodus solid képlet van.

Ez mit jelent?

Nekem valami polipot mondtak es azt hogy ez nem veszelyes.

Esetleg ez roszindulatuva is tud válni?

Illetve kb ket honapja voltam mas okbol Hasi UH-n es akkor meg nem talaltak semmit, ez nem jelent rosszat hogy ket honap alatt 6 mm-es lett?

koszonom a valaszat!

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza epehólyag témában

Tisztelt Kérdező!

A két hónappal korábban végzett hasi ultrahang miatt valóban javasolt az epehólyag műtéti eltávolítása. Keressen fel sebészati szakrendelést. Előtte érdemes lenne egy ellenőrző ultrahangot is csináltatni, de a műtét indokolt. A 6 mm-es elváltozás nem jelentős méretű, de valóban gyors növekedésre utal. Az eltávolított epehólyag szövettani vizsgálata tisztázza a dolgokat.

Kérdés: 2010. május 10., 13:28; Megválaszolva: 2010. május 10., 13:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
cholesterol polyps cholecystae
Tisztelt Válaszoló Orvos! A tegnapi napon hasi ultrahang vizsgálaton voltam. Előtte panaszom nem volt, szimplán csak ellenőriztetni szerettem volna...
mitől lehet?
Tisztelt Doktor úr! A mai napon hasi ultrahangon voltam, mert hónapok óta gyakran puffadok fel, ami már hasfájással is járt. Kiderült, hogy meg van...
epehólyag
Lelet: atipusos helyzetü epehólyag, totikus, szifon alakban meghajlott, átlagosan telt, kőmentes, fala nem vastagabb. Az epeutak nem tágabbak. Mit kell...
Hasi UH Septal Cholecísta
Tisztelt Doktor Úr, Véleményét szeretném kérni a következű hasi UH vizsgálatomról. Radiológiai vélemény: Hepar lényegesen nem nagyobb...
Epehólyag vagy hasnyálmirigy...
Érdeklődni szeretnék, hogy 2-hónapja gyomorszáji fájásom van, ami elmúllik de visszajön.Volt gyomorsavam, amit gyógyszeresen kezelek a mai napig...