• Vastagbél végbél nyomás/ellazítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Nő!

        Összetett, és nehezen jellemezhető problémával fordulok önökhöz.

        22éves férfi vagyok

        Körülbelül 2 héttel ezelőtt kezdődött, hogy végbélnyílás és nemiszervem között a testemen belül,   a medencefenéken enyhe nyomást (talán székelési ingert) érzek. Utóbbi időben keveset mozogtam és a táplálkozásom sem volt megfelelő (kevés folyadékbevitel), de pár hete ezen változtattam. Székrekedésre gyanakodtam, az orvos írt fel glicerines kúpot, megkezdtem a testmozgást a rostok fogyasztását és sok folyadék bevitelt. A probléma megszűnt, emésztésem rendesen működik, nincs sem vérzés sem fájdalom ürítéskor. Viszont a kellemetlen és nagyon bosszantó belső érzés, hogy kissé "feszítem" belül magam, az említett területen, belül mintha nyomni akarnám de persze nemakarom és nincs is mit, visszatért, és a szelek is bántanak manapság szokalatlanul sokat. Főleg ha ülök akkor jellemző az érzés. Hasonfekve és alvásközben nincs jelen. Voltam vér és vizelet vételen, minden eredményem hibátlan lett. Járok edzőterembe is, ami serkenti az emésztést ezért előfordul hogy egy nap 2szer is hív a természet nagydolog elvégzése miatt. De amikor megérzem ezt az enyhe feszítést, ugy probálom ellazítani, hogy összeszorítom a fenekem ezzel együtt a végbélnyilást is, majd ellazítom és akkor enyhül, de hamarosan ujra jön. Néha már nagyon enyhe fájdalmat is érzek belül, gondolom a soxori huzamos feszülés miatt. Nagyon nehéz rendesen leírni vagy akár csak elmondani a panaszt, de megpróbáltam a lehető legérthetőbben körülírni.

        Olvastam interneten vastagbél tisztító kúrákról különböző megrendelhető szerekkel, melyek eltávolítják a lerakódást. Lehet hogy ilyesmi a dolog kiváltó oka? Esetleg nem is a bélben van a gond hanem vmi más ottlevő szervemmel? Esetleg medence fenék izomzata gyulladt a sok üléstől és kevés mozgástól?

        Kérem adjanak tanácsot a probléma lehetséges kiváltó okáról, és hogy milyen orvoshoz kell ilyesmivel fordulni.

        Segítségüket előre is Köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Panaszai mögött állhat kezdődő aranyér-betegség de akár a székrekedés utóhatása is lehet. Javaslom, folytassa a megkezdett életmód-rendezést, kerülje a hasprést igénylő (hasűri nyomsásfokozódással járó) gyakorlatokat, egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset. A széklet rendezésére és a salakanyagok eltávolítására jó szer a Mucofalk Orange, melynek kúraszerű használata javasolt. A tartós ülés is elősegíti az aranyeresség kialakulását, emiatt érdemes gyakrabban megszakítani az ülőmunkát és rövid átmozgatást beiktatni.


        Kérdés: 2010-03-16 19:25:34; Megválaszolva: 2010. március 16., 19:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: