• emésztési zavar? Epegondok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Nem tudom, hogy panaszaim összefüggésben vannak e a 9 évvel ezelőtti epehólyag műtétemmel. Remélem Ön tud ebben nekem segíteni. Panaszaim: Ég a gyomrom, sokszor görcsöl a hasam, alig nyeltem le az ételt már sürgető székelési ingerem van, ami legtöbbször hasmenés vagy ha nem akkor is képlékeny formátlan és sárga színű, néha csíp is, néha emésztetlen darabokat is látok benne,   vért nem,  éjszaka nem ébreszt fel. Nagy fokú bélgázképződésem is van. Mindezen tünetek elkeserítőek az egész életkedvemet elveszik. Ezek a panaszok kb. 1 éve fennállnak. Már a cigiről és a kávéról is lemondtam. Probiotikumokat is szedtem, pankreoflatot, kreont, de szinte semmi javulás nincs az állapotomban. Most csalán teát és kamillát iszom próbálom a zsíros ételeket kerülni amennyire csak lehet, az édességet is kerülöm. Nem szeretnék béltükrözésre menni! Nem tudom mit tehetnék még. Kérem adjon tanácsot! Köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        A gyomorégés valószínűleg túlzott savtermelés okozta gyomorhurut, esetleg gyomor-nyombélfekély jele lehet, erre savgátló gyógyszerek alkalmazása lehet megoldás. A felgyorsult bélpasszázs-bélmotilitás irritabilis bél szindrómára utalhat. Ennek megoldása az életmód egészségesebbé tétele (gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, a stressz megfelelő feldolgozása, rendszeres testmozgás) valamint Dicetel tabletta szedése lehet.


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna

        Kérdés: 2010-03-02 11:16:38; Megválaszolva: 2010. március 02., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Azt szeretném megkérdezni, mi okozhatja hogy ma késő hajnalban felébredtem és hasi discomfort érzetem volt. Rossz közérzet ami alhasból belek környékéről áradt. Végül vissza aludtam, ám ma első székletem fele barna, míg...
        Tisztelt doktor nő! Problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött.Hasmenése lett,ami vizes volt.több hétig is eltartott,ezért elmentem az orvoshoz.bélgyulladást mondott.itt fájt a hasam,görcsöt,de székelés után nem.aztán észrevettem a...