• béltisztítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor ú!

        Kb. 3 éve problémám van az emésztésemmel (heti 1 széklet). Véleményem szerint nagyrészt ebből kifolyólag híztam az addig állandónak mondható kb. 63 kg-ról immáron 78 kg-ra (171 cm vagyok), melyet a lábaim is rosszul viselnek és a közérzetem is egyre rosszabb. K vitamin tartalmú zöldségekből, gyümölcsökből csak korlátozottan ehetek, mert trombózis miatt Syncumart szedek.

        Próbáltam diétázni (figyeltem az étkezések gyakoriságára, időpontjára, a rostbevitelre, a minimális mennyiségű szénhidrátra, stb. és hetente 3x tornáztam), de sajnos nem hozta meg a várt eredményt: három hónap alatt 3 kg-ot fogytam (74 kg-ról 71 kg-ra, de ez azóta duplán vissza is jött).

        Abban szeretném kérni a segítségét, hogy egyrészt: mit kellene tennem ahhoz, hogy eredményesen (havi 3 kg-ot) fogyhassak? Orvosi konzultációra szükség van-e, ha igen, akkor kit keressek fel (gasztroenterológust, dietetikust, stb.)?

        Másrészt azt szeretném megtudni, hogy mit gondol a Colonix béltisztítóról, melyet a www.drnatura.hu-n hirdetnek? Valósak lehetnek az ott leírtak? Egy ilyen kúra segíthet a problémámon?

        Ezidáig még semmilyen béltisztító kúrával nem próbálkoztam, így nincs még ilyen jellegű tapasztalatom.

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Üdvözlettel:

        Krisz

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        A havi 1 kg testsúlycsökkenés tartósan jobb, mint az ennél intenzívebb kúrák. A probléma tehát nem az intenzitással volt, hanem azzal, hogy 3 hónap után visszatért az korábbi életmódjához. Az eredményes fogyókúra életmódváltoztatást és annak megtartását követeli. Ez azt jelenti, hogy folymatosan kevesebb kalóriát kell bevinnie, mint amennyit eléget. Ha ezt sikerül megvalósítani, szükségszerűen csökkenni fog a súlya, javul a közérzete, könnyebb lesz a mozgás. Az eredményes fogyókúra nem az érdekesebbnél érdekesebb ötleteken ajánlásokon múlik, hanem azon, hogy Ön képes-e tartósan lényegesen kevesebb kalóriát magához venni vagy sem. A heti egy széklet már székrekedésnek számít, melynek megszüntetése mindenképp javasolt. ennek természetes módja a rost- és folyadékbevitel fokozása, rendszeres intenzív testmozgás, székletlágyítók és hashajtók kúraszerű használata. A Colonix béltisztító kúra ezen utóbbi dolgok egybecsomagolása. használata egyszerűbb, de ugyanezen hatás otthon házilag is elérhető diétás napok és béltisztító hashajtások beiktatásával.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-25 19:04:32; Megválaszolva: 2010. február 25., 19:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: