• Izom összehúzódások

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím!

         

        A problémám a következő, nagyjából fél éve vannak emésztési problémáim, nagyon fel tudok puffadni, és iszonyúan feszül a hasam, a szelek pedig nagy sokára indulnak csak meg, akkor meg büfögök vagy 4-5 órán át megállás nélkül.

        Ehhez most jött egy olyan probléma, hogy más 3 napja lüktet a végbél nyílásom, illetve 5-10 percenként összehúzódik. Nem jár fájdalommal, nem vérzik, de elég kellemetlen, olyan érzés, amit az ember egy nagyobb méretű széklet ürítése után érez, ahogy lüktetve összehúzódik a nyílás. Ez elég hülyén hangzik és azt sem tudom mi lehet a gond, milyen szakorvoshoz menjek ezzel, vagy esetleg megúszható lenne -e valami házi kezeléssel az orvoshoz menés. Pláne akkor érzem ezt, amikor fekvő vagy ülő helyzetben vagyok. Kérem szíves segítségét....köszönöm szépen.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Az étkezéstől független haspuffadás fő oka a fokozott levegőnyelés. Evés, ivás, beszéd közben lényegesen több levegőt juttatnak a gyomorba, mint az normális lenne. A lenyelt levegő haspuffadást, fokozott böfögést, korai teltségérzést okoz. Ezt csak a levegőnyelés tudatos kerülésével sikerül megoldani, gyakori, rendszeres nyugodt kis étkezéssel, megfontolt, nyugodt beszéddel. A végbéltáji lüktetés okára csak tippelni tudok, véleményem szerint aranyeresség vagy végbélnyálkahártya-sérülés okozhat hasonlót. A széklet rendezése (Mucofalk Orange por 2x1 evőkanállal) és átmeneti aranyerességre való kúp használata (Mastu Forte) segíthet. Ha panaszai nem szűnnek, keressen fel proctológiai szakrendelést.


        Kérdés: 2010-02-16 21:46:15; Megválaszolva: 2010. február 16., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.