Megtört epehólyag

Jó napot kívánok! Nekem tavalyi ultrahang vizsgálatkor derült ki, hogy megtört epehólyagom van, ez volt a leletre írva:
A HEPAR NEM NAGYOBB, HOMOGÉN, A CHOLECYSTA TÖBBSZÖRÖSEN MEGTÖRT ALAKÚ, KŐMENTES, EPEUTTÁGULAT NINCS.
Szombat óta érzem (Paprikás krumplit ettem ebédre nem tudom hogy attól-e), hogy evés után mindig el kezd egy kicsit fájni a hasamnál, aztán abbamarad. Gondolom az epecvezeték vezeti a fájdalmat mindenhová, így a mellkasomig is. Viszont ma reggel hajnalban legalább 2 órán keresztül éreztem, hogy a gyomrom "morgott", szóval nem is tudom hogy mondjam, olyan mintha korgott volna az éhségtől, pedig nem voltam éhes, mintha az emésztésem ment volna végbe és hallottam volna. Székletem az utoljára tegnap volt, meg ma reggel egy kicsi. Nem tudom, hogy mindez az epehólyagnak a következménye-e, mert eddig soha nem "korgott vagy morgott" a hasam ilyen hosszú ideig, nem is tudtam aludni 2 órán át. Vagy az epevezeték ad ilyen hangot, nem tudom. Olyan kérdésem lenne, hogy most felkeressem házi orvosom, vagy diétázzak pár napig, hátha elmúlnak a kisebb fájdalmak, mert szombat óta érzem őket, azelőtt nem volt gond.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a epe témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt panaszokat nem okozza a megtört epehólyag. Hangot csak az erőlködő bél ad ki. A tünetek fertőzéses eredetűnek tünnek. A zsíros-fűszeres ételek fogyasztását követően jelentkező felhasi panaszok a jellegzetesek az epehólyag problémákra. A diéta valóban célszerű, hiszen, ha nem okoz panaszt a kőmentes, de megtört epehólyag, nem kell eltávolítani.

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2010. február 12., 21:40; Megválaszolva: 2010. február 12., 21:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...