Hirdetés
      • gasztroenterológia: emésztés / gyomor panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr!

        A következő problémám lenne:

        Kb. egy hónapja kezdődött, kicsit lebetegedtem, fájt a torkom, betegnek éreztem magam és rossz volt a gyomrom is azt hittem hogy elrontottam valamivel. A torokfájásom elmúlt, viszont a gyomrom nem akar 100%-os lenni. Minden reggel arra kelek hogy fel vagyok fújódva bármit is eszek előző este, reggel híg a székletem, de többször nem kell WC-re mennem aznap. Állandóan tompa fájdalmat érzek (inkább diszkomfortnak mondanám de zavar) a szegycsont és a köldök közötti részen, hasonló érzés mint a gyomorideg. Ha eszek valamit sokkal hamarabb teltség érzetem lesz mint korábban, evés után rosszabb, egyből korog / morog a gyomrom majd szép lassan visszaáll az előző enyhe fájdalmas szintre. A háziorvos savcsökkentőt írt fel, ez nem igazán segít, de legkevésbé sem érzem hogy savas lenne a gyomrom, nincs gyomorégés / savas felböfögés semmi.

        Kicsit 22-es csapdájának érzem, mert abban biztos vagyok hogy az idegeskedés nem tesz jót neki, viszont állandóan feszült vagyok hogy miért nem múlik már el...

        Elég stresszes időszakom volt mostanában, nemrég költöztem külföldre és ez nem kevés idegeskedéssel járt.

        Mi lehet ez? Stressz? IBS? Vagy valami komolyabb?

        Előre is köszönöm segítségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Leírása alapján a felső léguti huruthoz gyomor-bélhurut is társult, majd fertőzést követő irritabilis bél szindróma alakult ki. Ennek oka a bélflóra megváltozása illetve a bélfal áteresztő-képességének átmeneti megnövekedése lehet. Javaslom, tartson probiotikum kúrát (Lactív, Normaflore), egyen gyakran, nyugodtan, egyszerre keveset, illetve próbálja meg a természetes gyógynövényekből álló Iberogast készítményt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-05 14:33:39; Megválaszolva: 2010. február 05., 14:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: