• Hasfájás, és szélgörcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Én egy 18 éves lány vagyok, 160 cm, és 60 kg. Március 4.-én volt vakbélműtétem. Azóta jelentősem megnőttek a szélgörcseim, és mivel iskolába járok még így a társaság ez igen kellemetlen tud lenni, de igyekszem mindig visszatartani, de ilyenkor azt tapasztalom, hogy a beleim mintha mozognának és olyan hangot hallok, mint amikor valakinek korog a gyomra az éhségtől és mostanság a hasam is szokott fájni ilyenkor! Ezen kívül gondom van a székletemmel is, mert van, hogy 2-3 napig nem is kell wc-re mennem, de azután igen csak kellemetlen a székelés. A műtét után pár napig szedtem, és most újra elkezdetem szedni a Laevolac- laktulóz szirupot, ami kezdetbe hatott, de most már nem igen. Az igaz, hogy nem igazán szoktam mozogni, és van mikor addig eszem, míg teljesen jól nem lakom, de a műtét óta "nem érzem jól magam a bőrömben"! Igyekszem helyesen táplálkozni, sok gyümölcsöt, zöldséget enni, és rendszeresen étkezni, de ez most a suli és az érettségi miatt szinte lehetetlen, mert nincs redszeresség az életemben! Kérem segítsen nekem, hogy mit tehetnék, hogy megszünjenek a problémáim, és újra "jól érezzem magam a bőrömben!

        Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasfájás témában

        Kedves Kérdező!

        Érettségizzen le! Aztán irány az egészséges életmód. Ámbár az érettségire való felkészülés is könnyebben menne, ha rendszeresen mozogna (javulna az állóképessége, könnyebben menne a tanulás és kevesebb lenne a stressz). A rendszeres étkezés is megvalósítható a tanulás mellett. Probiotikumok kúraszerű alkalmazása segíthet a bélflóra helyreállításában és az emésztés rendbetételében (Lactív, Normaflore, stb.) Ha megszűnik a stressz és sikerül egészséges rendszert vinni a mindennapokba, meg kell hogy szűnjenek a panaszok.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:30:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 16:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.