• Piros széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor/doktornő!

        Viszonylag butácska kérdéssel fordulok önhöz, ami igazából csak azért kezdett el aggasztani, mert utána olvastam a dolgonak, és beijesztettek a cikkek.

        Körübelül egy hete lágy a székletem, igazából nincs hasmenésem, de azért nem egészséges az állaga. Székelés előtt a bélmozgások néha fájnak, és tegnap a székletem még hígabb, narancssárgás-pirosas, salak színű volt, és elég büdös is. Három hónapja helikobakterom volt, amire erős antibiotikum kúrát kaptam, valamint pont emiatt elkaptam pár vírusos betegséget is. Ezek a betegségek már egy hónapja lezajlottak, azóta csak gyomorsav szabályozót (Protonaxa) eszek, illetve a betegségek után probiotikumot (Laktív) szedtem.

        Orvoshoz nagyon nem akarok elenni, mivel eddig bármilyen bajom volt elküldtek haza egy jótanáccsal. Ezt én többnyire fiatal koromnak tudtam be (19 éves) de ettől még semmi kedvem hozzá, hogy megint palimadárnak nézzenek. Arra gondoltam megint beszedek egy probiotkum kúrát, ez segítehet valamit? Esetleg a tünetek utalhatnak bélgyulladásra, vagy valami komolyabb betegségre? A történethez hozzátartozik, hogy én inkább székrekedélses, mint hasmenéses vagyok, így már ez az erősen lágyabb széklet is gyanús nekem.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a széklet témában

        Tisztelt Kérdező!

        A széklet megváltozása átmeneti bélhurut következménye lehet, de a diéta változása is okozhatja (húsvéti ételek). Első körben újabb probiotikum kúrát javasolnék, könnyű-vegyes étrend mellett. Ha erre 1-2 héten belül nem rendeződik a helyzet, széklettenyésztés végzése indokolt.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 22:23:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!