• Végbélnyílás melletti gócnövekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

        Az lenne a kérdésem, hogy kb. 1 hete végbélnyílástóbl körülbelül 1cm-re elkezdett nőni egy góc, ami mára már teljesen bekeményedett és megnőtt. A góc kívülről egyértelműen látható, tapintásra kemény, tompa fájdalommal jár. A széklet nem véres, a székelés nem jár fájdalommal. A mai és a tegnapi napon, mindez már levertséggel is párosult. Aranyérre gyanakszom, de nem tudom pontosan, hogy az e. Sajnos külföldön tartózkodom még huzamos ideig, így csak helyi (brazíliai) orvoshoz van lehetőségem elmenni. Helyi aranyérkenőcsöt a mai napon szereztem be, és eddig két alkalommal használtam. Milyen lehetőségeim vannak ebben az esetben? Szükség van-e szakorvosra? Ha igen, milyen szakorvost keressek fel? Az aranyér kenőcs használ-e ebben az esetben?

        Előre is köszönöm a segítségét, várom mielőbbi válaszát.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a tályog témában

        Kedves Kérdező!

        Ha a végbélnyílástól 1cm-re a gáttájékon (a bőr alatt) helyezkedik el a terime, akkor ez nem aranyeresség, hanem gáttáji tályog, amivel sebész szakorvoshoz kell fordulnia. Az aranyér vagy a végbélnyílásban vagy annak belső oldalán helyezkedik el.


        Kérdés: 2009-02-23 22:44:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.