Torokgyulladás

Tisztelt Doktor Úr! Gyerekem 08.30-ai héten beteg lett, torokfájással, lázzal, mandulagyulladással. Nekem ezt sikerült elkapnom a 09.06-ai héten, orrfolyás, torokfájás, köhögés, lázam nem volt. Covid pcr negatív volt. Viszont 09.06-án voltam vérképen, ami rendben volt, csatolom. A gyereken megjelentek kiütések, és elképzelhető, hogy mononukleózis volt neki, Ön szerint azt már a vérképemnek mutatnia kellett volna, akár LDH emelkedéssel? Érdemes valamire figyelnem? A hasam, bal oldalon fájt, viszont köhögtem sokat. Kizárható így a mononukleózis? Mire érdemes figyelnem, szokott szövődmény lenni felnőtt korban? 35 éves vagyok. csatolom a vérképet köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza mononucleosis témában

A mononucleosis felnőttkorban 2-3 hétig tartó magas lázzal, nyirokcsomó megnagyobbodással, nyelési nehézséget okozó torokfájással jár. A vírusos fertőzés általában a lymphocyték túlsúlyával jár, de az Ön véréképben a granulocyták száma emelkdett, szóval valószínűleg bakteriális oka lehetett a ferzőzésnek (bőrkiütés ebben az esetben is megjelenhet). A mononucleosis okozhat elhúzódó kórképet, szövődményeket (májgyulladás, lépmegnagyobbodás, központi idegrendszeri érintettség), de ahogy írtam, nem valószínű, hogy Ön mononucleosisban szenvedne.

Kérdés: 2021. szeptember 11., 19:14; Megválaszolva: 2021. szeptember 14., 14:22
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Műtét utáni állapot
Bélfodor gyulladás
Rendszertelen székeles
Hasfájás, gyengeség
Kedves Doktor Úr! Hetek óta nagyon fáj a hasam. A tüneteim: - hasfájás gyomortól alhasig mindenfelé, megállás nélkül, nyomásra érzékeny...
Labor eredmény 2
Tisztelt Doktornő! Köszönöm gyors válaszát. (Triglicerid, vas aggodalmak.) Nőgyógyászati gondjaim nincsenek, legalábbis az utolsó szokásos...