Epevezeték

Tisztelt Doktor Úr! Epevezeték problémával szeretnék kérdezni. 6 hónapja jobb oldali hasi fájdalommal kezdődött.Hasi ultrahang vizsgálaton voltam már kétszer.Első alkalommal a leletemre,normális falvastagságú megtört kőmentes epehólyagot írtak.Második alkalommal a Cholecysta S alakban hajlott,kp. nagyságú és falvastagságú,folyékony epét tartalmaz,kőmentes.A jobb oldali borda alatti ,és egész hasamra kiterjedő fájdalom ,puffadás esetenként hányinger jelenleg is jelen van.Diétásan étkezem,mível reflux betegségem is van,Azt szeretném kérdezni hogyan lehetne megszüntetni ezt a fájdalmat? A háziorvossal beszéltem telefonon,ő azt mondta esetleg műteni kell.Bilagitot,Raphacol tablettát illetve Cholagol cseppet próbálok szedni.Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza jobb oldali hasi fájdalom témában

Az ultrahangon látott kép jó eséllyel veleszületett anatómiai variáns, ami esetleg okozhat epeelfolyási nehezítettséget (emiatt érdemes laborvizsgálatot végeztetni), de más is állhat a panasz hátterében (a jobb vastagbél-kanyarulat is itt helyezkedik el, fokozott bélgáz-mennyiség, székletpangás is okozhat ilyen jellegű tünetet). Szóval egy laborvizsgálat mindenképp szükséges lenne (máj- és epeuti enzimértékek? ), ezen kívül székletrendezés (enyhe, óvatos hashajtás), probiotikum pár hetes használata segíthet. Ha nem javul a helyzet, gasztroenterológiai kivizsgálás indokolt.

Kérdés: 2021. április 21., 11:09; Megválaszolva: 2021. április 21., 15:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...