Fájdalom a jobb felhasban

Kedves Doktor Úr! Refluxos vagyok, folyamatosan szedem a Nexiumot, emellett is vannak eróziók, de ezzel jól vagyok, nélküle gyomorvérzés volt. H pylori nincs. Vega vagyok, nem eszem sokat. Néha előfordult olyan tünetem, hogy a jobb felhasban a gyomorszájtól jobbra tompán fájt, de nem sugárzott hátba. Április 9-n elkezdett tompa, húzó módon fájni a jobb felső rész, oldalt is és hátul is. Azt hittem vesegörcs lesz, de nem erősödött, hanem megmaradt ez a kellemetlen érzés, határozottan olyan, mintha egy szerv vagy valami meg lenne duzzadva és feszülne. Ha mozgok érzem, ha bármit csinálok érzem, ha köhögök mégjobban érzem, csak akkor jobb ha fekszem. Kitapintanásra nem érzek semmit, amúgy a has nem kemény. Puffadás gyakori, erre szedek probiotikumot. Vizeletcsíkot néztem, többször is, rendben. Vizelet mennyisége rendben, nem fáj pisilni. A széklet nem zsíros, de a normálisnál világosabb, nem agyagszínű, de sárgás. Nem övszerűen fáj, hanem csak a jobb oldal. Lélegzetvétel nem befolyásolja. Legutóbb októberben vérvizsgálaton egyel több volt az összfehérje, mint a határ, és a ggt meg a gpt 35 max helyett 45-48. És az amiláz kicsit emelkedett volt 106. Koleszterin és cukor kicsit több, és most van rajtam 5 kg fölös súly. Van két kis májhemangiómám. Júniusban voltam hasi UH-n utoljára, rendben volt. Nem láttak szerkezetileg semmiben eltérést, a hemangiomakon kívül. Tudom most is kéne UH, csak még mindig nem vagyok beoltva pedig decemberben regisztráltam és autoimmun betegségeim vannak. Mi okozhatja Ön szerint ezt az idegesítő panaszt? Mit lehetne rá szedni? Más tünet nincs. Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza jobb oldali hasi fájdalom témában

A hasi ultrahang valóban jó lenne (epeköesség kizárására). E mellett a fuffadás okozta vastagbél feszülés merül fel lehetőségként. Erre a probiotikumon kívül (ezt esetleg érdemes lehet lecserélni) a rendszeres intenzív testmozgás illetve Duspatalin vagy Meteospasmyl tabl. szedése lehet jó.

Kérdés: 2021. április 18., 10:36; Megválaszolva: 2021. április 18., 11:11
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...