Hasmenés, alhasi fájdalom negatív leletekkel?

Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok. Az utóbbi 3 hónap során előjött nálam egy urológiai probléma, feltehetőleg gyulladás, emiatt alhasi fájdalom is. A háziorvos írt fel rá gyógyszert, és mire eljutottam urológushoz, ő már nem talált semmit. A panaszaim.nagyjából elmúltak, kivéve az alhasi fájdalmat. Emellé előjött egy nagyon görcsös hasmenés, a szekletem teljesen hígy folyékony volt a végére. Utána egy hétig semmi, majd újra ez ismétlődött. Utána 2 hétig semmi, aztán megint megismétlődött. Ez az utolsó eset volt 1 hónapja. De az alhasi fájdalom azóta is tart. Vastagbélgyulladásom volt 3 éve (colitis chronica aspecifica minoris gradus) , és ezen gyanú miatt most csinaltattam hasi UH és vastagbéltükrözést. Mindkettő negatív. (Egyébként 4 éve refluxos vagyok, fél éve volt gyomortükrözésem, az is negativ lett leszámítva a refluxot) . A legújabb tünetem pedig, hogy a székletem világosabb színű, bár inkább csak az a része, amelyet a wc papíron látok törlés után. Ezen kívül a vastagbéltükrözés előtti tegnapi bélmosásnál azt tapasztaltam, hogy zsíros tapintású a folyékony bélnedv ami távozott (bűzösnek nek éreztem) . Ön szerint mi okozhatja ezt a fájdalmat, illetve mi okozhatta a hasmenést, illetve a zsíros tapintású szekletet/bélnedvet? Milyen vizsgálatot javasolna? Székletteszt vagy valamilyen vér teszt? Nagyon félek mi okozhatja, esetleg a májammal, az epémmel, illetve hasnyálmirigyemmel valami, vagy ilyesmi. Ezek rosszindulatú elváltozását hogy lehet kizárni? Valamint még annyi kérdésem lenne, hogy a fentebb említett 3 éve történt gyulladásom mennyire veszélyes, krónikus, illetve ha kell, akkor milyen gyakran kell kontrollvizsgálat? Köszönöm szépen a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Postantibiotikus hasmenés témában

A korábbi szövettani lelet (colitis chronica aspecifica minoris gradus) nem aggasztó, tulajdonképpen élettani lelet. Kérdéses, hogy mit kapott a háziorvostól. Ha ez antibiotikum volt, akkor ez magyarázza a székelési habitus felborulását és akár az alhasi fájdalmakat is. A rosszindulatú folyamat lehetőségét hasi ultrahang, hasi CT, laborleletek segítségével lehet kizárni. A tünetek javulása bő folyadék- és rostfogyasztástól, probiotikum kúraszerű használatától ( pl. Progastro825), rendszeres, intenzív testmozgástól várható.

Kérdés: 2021. február 26., 12:37; Megválaszolva: 2021. február 26., 18:29
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett