• Hasmenés antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 2020. március 1-én hugyúti fertőzésre Nolicin 400 mg tablettát szedtem 10 napig, már az antibiotikum kúra alatt is jelentkezett hasmenés ezért elkezdtem probiotikumot szedni. Az antibiotikumot március 11-én fejezetem. Közben folyamatosan volt valamilyen szintű hasmenésem, ami március 17-re nagyon erősre változott. Ekkorra már beszedtem egy adag normaflort és 2 adag jutavit probiotikumot. Háziorvosom további probiotikum szedést és diétát javasolt. Így is tettem, azóta beszedtem már 14 szem Bonolact pro generált és egy doboz Enterolt. A hasmenésem sokat javult, de még mindig híg és sokszor nyálkás a székletem. Például a tegnapi nap egyáltalán nem kellett, ma pedig ismét erős bélmozgásaim vannak és már kétszer használtam a mosdót. Háziorvosom szerint ez még mindig lehet az antibiotikum hatása és mivel azért valamilyen szintű javulás tapasztalható türelemre intett. Ön szerint is rendben van ez így? Köszönettel várom válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a postantibiotikus hasmenés témában

        Igen, szerintem is jó irányba alakul a helyzet, a Bonolact folytatását javasolnám (legalább 1 hónapig), gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása mellett.


        Kérdés: 2020. április 06., 14:10; Megválaszolva: 2020. április 08., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: