Gyomorprobléma

Tisztelt Doktor Úr! Gyomorfájdalom,puffadás,teítettségérzés miatt volt már több vizsgálatom.Gyomortükrözés 2 éve atrófiás gastritist állapított meg de nem kaptam rá semmit.Volt izotópos gyomorürülés (negatív) és a tavasszal egy gyomorultrahang ( ott mintavétel nem volt, negatív lett a felszínvizsgálat)Ennek ellenére nem javultam,sőt egyre rosszabb: hiába vagyok állandóan éhes, evés után fáj a hasam, puffadok, hol melegem van, hol fázok. Csináltattam egy gastropanelt ahol a pepszinogén I. : 5,0 (ref: 30-160 ug/L Pepszinogén II. : 6,7 ( 3,0-15 ug/L) Pepszinogén I/II : 0,8 (3,0-20 ráta) Gasztrin 17 : 2,4 (1,0-7,0 pmol/L Helicobacter igG : 2,8 ( 0,0-30 EIU) Mit jelentenek ezek az értékek?Kevés a savam? Kellene-e valamit szednem vagy valamilyen vizsgálatra mennem? Sajnos egyre rosszabbul vagyok, hízni nem tudok, sőt inkább fogyok, olyan mintha a felszívódás se lenne . Köszönöm a választ! 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a atrophiás gastritis témában

Az atrophiás gastritis miatt rendszeres pár évente való gastroscopos kontroll szükséges. Az állapot általában csökkent savtermeléssel jár, de ez nem szokott panaszt okozni (a laborparaméterek ennek felelhetnek meg). Ha a gyomorürüléssel sincs gond, tényleg előfordulhat emésztési zavar is. Ezt széklet pancreas elasztáz vizsgálattal lehet igazolni, vagy emésztőenzim pótlás jótékony hatásával (Pangrol-Kreon). E mellett a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása illetve Iberogast csepp használata segíthet.

Kérdés: 2020. december 22., 16:47; Megválaszolva: 2020. december 22., 20:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés
Szülés utáni székelési probléma
Emésztési zavar
Vastagbélrák mennyire...