• Preatrpofias gastritis

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! Van még egy kérdésem. Ez is volt a szövettanban: Diagnózis: Krónikus preatrófiás gastritis. ez azt jelenti, hogy a gyomor nyálkahártyám sorvadni fog?vagyis egyre kevesebb a gyomorsavam? Lehetséges, hogy ezért vagyok ennyire rosszul bármiféle savcsökkentő kezeléstől? Köszönöm válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a atrophiás gastritis témában

        Lehet, hogy sorvadásra utaló jeleket észleltek, emiatt írták ezt a diagnózist. Ez esetben érdemes vérképet valamint B12 vitamin-szintet nézni, hiány esetén pótolni. Savhiány a jelenlegi civilizált étrendünk mellett nem okoz jelentős problémát (bár a mikróbák elleni védekezésbenm segít).


        Kérdés: 2020. július 13., 10:48; Megválaszolva: 2020. július 13., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő
        Mitől igazán ártalmas a cigaretta?
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos