Gyomorprobléma

48 éves, B12 és vashiányos vérszegény vagyok és pajzsmirigy alul működésem van, jelenleg a TSH, T3, T4 értékek jók. 2 évente járok gyomortükrözésre, havonta kapom a B12 injekciót, szedek vastablettát és a Syntroxin-t is. 1500 Kcal -os diétán vagyok, heti 3x aerob edzés, ennek ellenéta tavaly nyár óta felszedtem 12 kg. SZÖVETTANI LEÍRÁS: Részben felszínes, részben a muscularis mucosaeval is összefüggést mutató chronicusan igen enyhén lobos antrum típusú gyomor nyálkahártya részletek. A foveolaris hám irregularis hyperplasiát mutat. Nagy gócban komplett intestinalis metaplasia tűnik szembe. Gyulladás aktivitásra utaló szöveti jelek nincsenek. A vizsgált síkokban erosio sem látható. A lamina propria simaizomsejtekben általában kifejezetten gazdag. Kis körülírt gócban neuroendokrin sejt hyperplasiára van gyanú. Ezért a, mintából synaptophysin, chromogranin-A és CD56 IHC vizsgálatokat végeztünk. Diffúz neuroendokrin sejt hyperplasia igazolódott. Helicobacter pylori (IHC): negatív. (oi) Mivel az orvoshoz csak 2023.02.24-én kell visszamenni, szeretném megkérdezni, ez a szövettani eredmény, mennyire jelent rosszat, és hogy a továbbiakban milyen vizsgálatokra számíthatok még, valamit mit javasol még a folyamatos hízás megállítása, vagy a fogyás beindulása érdekében. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza atrophiás gastritis témában

A szövettani vizsgálat alapján a rendszeres endoszkópos ellenörzés javasolt. A testsúly rendezéséhez szerintem a pajzsmirigy hormon magasabb dózisban való szedése segíthet.

Megválaszolva: 2022. december 21.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Gyomorprobléma
Tisztelt Doktor Úr! Gyomorfájdalom, puffadás,teítettségérzés miatt volt már több vizsgálatom. Gyomortükrözés 2 éve atrófiás gastritist állapított meg, de nem...
Preatrpofias gastritis
Kedves Doktor Úr! Van még egy kérdésem. Ez is volt a szövettanban: Diagnózis: Krónikus preatrófiás gastritis. ez azt jelenti, hogy a gyomor nyálkahártyám...
Egyiptomi megbetegedés.
Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...