Hasi ultrahang

Tisztelt Doktor Úr/Nő. Hasi ultrahangon az alábbi lelet született: Az epehólyag kontrahalt,kevés folyékony epét tartalmaz,belső felszinénél apró,echodús képlet volt hangárnynélkül. Az epeutak normál tágak. A hepar nagyobb,fokozott echogenitású,homogén. A pancreas,vesék,lép régióban kórós nem látszik. A hasi nagy erek mentén kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem látszik. A kismedencében kóros képlet nem észlelhető. Szabad hasűri folyadék nem volt. Hasi ultrahang vizsgálat során érdemi kóros eltérés nem igazolódott. A vizsgálat alatt a doktornő kérdezte hogy ettem e,jeleztem hogy nem csak vizet ittam. Labor vizsgálatokban észlelt enyhe májfunkció emelkedés miatt szigorú májkimélet javasolt mind a szedett gyógyszerek,vitaminok és gyógyteák,mint a zsíros ételek tekintetében. Kérte hogy fél év múlva újra menjek el újra hasi ultrahangraés májfunkció ellenőrzésre, ez két hónapja volt. Néhány napja feszül és néha görcsöl a hasam jobb felső része a borda alatt,ha ülök nem csak amikor felállok,savlekötöt szedek évek óta de egy ideje érzem hogy több a gyomorsavam,ettől lehetnek a kis görcsölések? Két éve voltam gyomortükrözésen. Mi a teendőm? Lehet ez epehólyag gyulladás?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a jobb oldali hasi fájdalom témában

Nem epehólyag-gyulladásnak gondolnám, inkább gyomor-bélhurutnak. A panaszt akár a nyombél, akár a vastagbél eltérése okozhatja. Azonban érdemes egy előrehozott ultrahangos kontrol-t és labort beiktatni, mert a zsírszegény diéta fokozza az epekövesség kialakulásának esélyét és ez is okozhat ilyen jellegű panaszokat.

Kérdés: 2020. november 26., 15:36; Megválaszolva: 2021. január 07., 10:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés
Szülés utáni székelési probléma
Emésztési zavar
Vastagbélrák mennyire...