Terhesség epekő műtét után

Tisztelt Doktor Úr! Dec. 4-én epekő műtéten estem át laporoszkópiás eljárással, ahol sok apróbb követ távolítottak el az epehólyaggal együtt. A férjemmel szeretnénk kisbabát, ezért is javasolta a sebészorvos és a belgyógyász is, hogy még szülés előtt vegyék ki az epeköveimet. Odafigyelek arra, hogy zsíros és fűszeres ételeket ne egyek, még tart a 6-hetes diéta. A belgyógyász orvos azt is javasolta, hogy K-betűs, puffasztó ételeket ne egyek (káposzta, karfiol stb.) . Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan biztosítsam a leendő kisbabám számára magzati korban azokat a vitaminokat, amiket ezek a zöldségek tartalmaznak? Vitamin tabletta formájában van erre lehetőség, vagy bátran fogyaszthatok ilyen zöldségeket is esetleg ritkábban (mondjuk heti egyszer)? Ez elegendő mennyiség lenne a leendő kisbabánknak? Jelenleg csak Elevit plust szedek, terhesség előtti vitaminként. Lenne egy másik kérdésem is. Gerincferdülésem van gyerekkorom óta, amit a gyógytorna enyhített, de a görbület még mindig megvan. Amennyiben érzéstelenítést szeretnék majd kérni szülés közben gerincbe (epidurális vagy spinális) , jelenthet ez bármilyen kockázatot akár rám akár a gyerekre úgy, hogy gerincferdülésem van? Üdvözlettel és köszönettel: Zsuzsi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza epekő témában

Elegendő jelenleg a terhes vitamin alkalmazása. Az komplexen tartalmazza a kellő vitamin mennyiséget.

Epe kímélő diéta 3.6 hónapig tanácsos, azt követően nem lesznek jelentős étkezési megszorítások.

A gerinc érzéstelenítés lehetőségét a végző orvossal kell megbeszélni, a lehetősége adott.

Kérdés: 2016. január 01., 11:37; Megválaszolva: 2016. január 02., 14:29
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség epekővel
Kedves Doktor Úr! A véleményét szeretném kikérni azzal kapcsolatban, hogy epekővel mennyire kockázatos babát vállalni. Egy 7 és 9 mm-es kövem...
Toxoplasma eredmény
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 14 hetes terhes vagyok. 2 hete átestem egy köhögős, orrfolyós betegségen. Majd 1 hétre rá elmentem vérvételre....
2. Babát szeretnénk
Kedves Doktornő! Most 10, 5 hónapos a kisfiam és szeretnénk neki testvért. Már csak este elalvas előtt cicizik és éjszaka amikor felkel, de közbe...
Vízhajtás terhesség idején
Ikerterhesség