laza széklet-bőrkiütés

Általában székrekedéses vagyok, időnként a székletem lazább lesz és akkor a végbelem környékét felmarja a széklet és nagyon viszket ez hetekig is eltart, semmilyen krémtől nem múlnak a panaszaim, ha hónapokig fennál akkor a testemen viszkető bőrkiütések jelennek meg amik szintén nem múlnak. Végbéltükrözés negatív, lisztérzékenységi teszt negatív, gyomortükrözés negatív. A kiütésekkel bőrgyógyász sem tudott mit kezdeni csak steroidos krémeket írt fel amik nem voltak hatékonyak. A kiütések szövettana:Subcorneális pustulosus dermatitis. A bőrkiütések főleg nyári időben jönnek elő és néha maguktól csillapszik a viszketés máskor fellángol, krémre nem reagál, de a székletem akkor is lazább és a végbél viszketés és felmaródás szinte állandó hiába kenem bármilyen krémmel.Általános labor és ultrahang is negatív. Kezelésként kaptam különböző steroidos és gombaellenes készítményeket amik nagyon rövid időre vagy egyáltalán nem nyújtottak gyógyulást. Nem tudom, hogy van e összefüggés de a panaszok megjelenése előtt, a tenyerem viszkető enyhén száraz bőrfelület jelentkezett ami azóta is megvan és néha enyhébb néha felerősödik a viszketés. Direkt nem bőrgyógyász segítségét kértem mert már 4 Bőrgyógyász és 1 Gasztroenterológus l vizsgált. Várom válaszát Köszönettel: Gyöngyi

Dr. Szigeti Nóra válasza széklet témában

Kedves Kérdező!

Meg kellene próbálni megfigyelni, hogy a panaszok kialakulása köthető-e valami ételhez-ételalkotóhoz. Ételintolerancia okozhat még ilyen tüneteket.

Kérdés: 2016. március 06., 10:52 ;Megválaszolva: 2016. március 20., 19:11
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Már többször írtam Önnek kérdést, de most ismét a segítségét szeretném kérni. 2022 Tavasszal lezajlott egy...
Furcsa dolog a székleten
NEM JAVULÓ SZÉKLET
Tisztelt DR úr A kérdésem a következő lenne , Többször írtam , a dr úrnak , mindig nagyon gyors és, jó diagnózist állapított meg nálam nagyon...
Széklet probléma
Tisztelt Doktor Úr! Székelést követően a wc papíron apró pici fekete pöttyök láthatóak jó ideje. Nem fogyasztottam magvas ételeket. A széklet...
Széklet állapota
Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Két kellemetlen problémával találtam szemben magam, melyek nem tudom, hogy nevezhetőek-e normálisnak, vagy érdemes...