Világos széklet

Kedves Doktor Úr/Nő, Egy hete visszatérő aranyér problémám volt, székletürítés után a széklet felülete véres volt amit Reparon kúppal kezeltem. Rá két napra reggel világos, tejeskávé színű székletem lett ami lágy, hasmenéses jellegű és azóta is fennáll. Ma reggel normális, formált volt az eleje a vége viszont lágy, hasmenéses jellegű de nem vizes hanem inkább krémes a színe szintén világos. Három hónapja pont ugyanez volt, akkor elmentem hasi ultrahangra ahol mindent rendben találtak, akkor néhány nap múlva rendeződött a székletem. Most egy hete tart a problémám ezért elmentem a háziorvoshoz aki vérvételre küldött. Tegnap vérvételen voltam, a vasszintem 10, 2 lett, a lelet referencia tartománya alapján alacsony. A kalcium és magnézium szint 2, 06 és 0, 76 a lelet alapján alacsony. A többi érték normális. A gyomrom esténként gyakran ég, olykor erős, kellemetlen szagú szelek kínoznak. Nem tudom meg kell e említenem, hogy hat hónapos kisfiamat jelenleg is anyatejjel táplálom. A széklet színe és a véreredmény alapján gondolnom kell vastagbél vagy végbél daganatra? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: a kérdező

Dr. Plósz János válasza széklet témában

Jó eséllyel nem malignus betegség áll a panasz hátterében (sem életkora, sem a panaszok fennállásának ideje és jellege sem igazán erre utal) . A széklet színének és állagának változása gyomor-bélhurut lezajlására, bélflóra megváltozására utalhat. Javaslom, használjon pár hétig probiotikumot (akár kombináltan is) . Ha a panaszok nem szűnnek, vagy ha a vérzés ismétlődik, akkor azért mindenképp érdemes tovább vizsgálódni.

Kérdés: 2016. február 27., 10:21 ;Megválaszolva: 2016. február 28., 21:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Már többször írtam Önnek kérdést, de most ismét a segítségét szeretném kérni. 2022 Tavasszal lezajlott egy...
Furcsa dolog a székleten
NEM JAVULÓ SZÉKLET
Tisztelt DR úr A kérdésem a következő lenne , Többször írtam , a dr úrnak , mindig nagyon gyors és, jó diagnózist állapított meg nálam nagyon...
Széklet probléma
Tisztelt Doktor Úr! Székelést követően a wc papíron apró pici fekete pöttyök láthatóak jó ideje. Nem fogyasztottam magvas ételeket. A széklet...
Széklet állapota
Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Két kellemetlen problémával találtam szemben magam, melyek nem tudom, hogy nevezhetőek-e normálisnak, vagy érdemes...