köldök körüli fájdalom és egyéb

Kedves Dr. Úr,,, Az utóbbi időben sok különféle bajom van, a legkellemetlenebb az ebéd utáni haspuffadás és köldök környéki fájdalom, majd émelygés, szédelgés.Néha az epém is görcsöl. Mi okozhatja ezt? Valamint nyákos a székletem tartósan és világos agyagszínű sok esetben. Néha piros darabokat is látok benne, pedig nem eszem paradicsomot stb... Székletvér teszt végzése lehet így indokolt? A májusi gyomortükrözésen gyomornyálkahártya gyulladást és GOR-t is megállapítottak. Valamint tejfehérje és laktózérzékenységet is diagnosztizáltak. De az étrendre figyelek, úgyhogy ez nem okozhatja. Illetve terheléses cukor és keményítő vizsgálatot is végeztek, ezek jól sikerültek. A gasztroenterológus háziorvos, aki sebész főorvos volt a pécsi klinikán a köldökömnél állítólag sérvet tapintott ki, így elküldött UH-ra (kettőn is voltam) , két különböző diagnosztánál. Az UH-n (5D-s UH is) nem diagnosztizáltak sem epeúti követ, sem epekövet, sem vesekövet, sem epehólyag gyulladást és a sérvet sem találták! Széklettenyésztésen gondolkodom még, mert mondták, hogy lehet valamilyen Gardia bélparazita is, ami ezt okozhatja... Mit tehetnék még, hogy kiderítsem mi okozza ezt az erős köldök környéki szúró fájdalmat? Ön szerint mi állhat a háttérben? Kb 4 hétig tünetmentes voltam, de most ismét előjött és iszonyatos kínokat okoz, pedig az életmódomon nem változtattam. Tanácstalan vagyok. Köszönöm válaszát: Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A széklettenyésztés mindenképp javasolt, emellett érdemes lisztérzékenység irányába is vizsgálatot végezni.Ha így sem igazolódik semmi, el lehet gondolkodni egy vastagbél-tükrözésen illetve gy hasi CT vizsgálaton. Addig is a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos használata, rendszeres intenzív testmozgás javasolt.

Kérdés: 2015. február 20., 11:43; Megválaszolva: 2015. február 20., 18:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás