Lehet, hogy csak a rossz táplálkozásom miatt fáj a hasam napok óta?

Egy pár napja bal oldalon az alhasamban érzek fájdalmat a medencecsontom mellett. Nem folyamatos a fájdalom, hanem gyakran kis időre előjön ilyen szúrásszerű érzés. Valamikor a derekam is fáj ugyanezen az oldalon, de nem biztos, hogy ez a két dolog összefüggésben van egymással. Arra gondoltam, hogy a táplálkozásommal lehet kapcsolatban. Évek óta alig eszek, mert diétáztam, volt olyan, hogy nem is ettem egész nap vagy csak egy almát. Azt vettem észre, hogy ha egy narancsot eszek, akkor jobban megfájdul, de ha kenyeret vagy kiflit eszek, olyan mintha elmúlna egy időre a fájdalom. Interneten sokat olvastam ezzel kapcsolatban, hátha találok valami magyarázatot, de egy betegségnél sem ismertem rá a tüneteimre. A gyomorfekélyre gondoltam, de akkor a gyomromnak kellene fájnia, azt olvastam. Nem igazán szeretnék orvoshoz menni, mert fóbiám van a tűtől és a vizsgálatoktól. Az endoszkópiát is képtelen lennék megengedni. Most vettem prebiotikumot és probiotikumot tartalmazó készítményt és próbálok most már odafigyelni, hogy egyek rendesen. De nem tudom, hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy helyre jöjjek. Olyan mintha egy kicsit jobb lenne már, mert tegnap is próbáltam többet enni főleg kiflit, de félek, hogy csak elhitetem magammal, hogy jobb. Attól félek, hogy ha tényleg valami fekélyem van, akkor azzal nem szabad sokat várni. De nagyon félek elmenni vizsgálatra, képtelen vagyok rá. Ön szerint ez lehet valamilyen fekély? Vagy milyen betegség jöhet még szóba? Lehet, hogy tényleg csak a rossz táplálkozási szokásaim miatt van ez és elegendő ha most már rendesen étkezem? Valamint az lenne még a kérdésem, hogy a fogamzásgátlóra van valamilyen hatással a fekély? Mármint, hogy nem hatástalanítja?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A fogamzásgátlót nem hatástalanítja a fekély. A gyomorfekély felhasi fájdalmat okoz. A nem megfelelő étkezés valóban okozhat hasi fájdalmakat. Véleményem szerint az étkezés rendbetétele (gyakori, kis étkezések) , rendszeres, intenzív testmozgás és a probiotikumok segíteni fognak.

Kérdés: 2015. február 03., 18:41; Megválaszolva: 2015. február 03., 18:57
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut