• D3 vitamin savlekötővel szedhető-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azt olvastam, hogy a D3 vitamin savlekötővel együtt nem szedhető, mert fennáll a kórosan magas magnézium vérplazmaszint kialakulásának veszélye. Ez mit jelent pontosan? Erre utaló választ sehol sem találtam. Előre is köszönöm! Tisztelettel: Dóra

        Dr. Plósz János válasza a gyógyszerkölcsönhatás témában

        A savkötők magnéziumot tartalmazhatnak, ennek felszívódása vesebetegekben kórosan magas vérszint kialakulásával járhat. Ha nincs veseproblémája, nyugodtan használhatja a szereket, a vizelettel a túlzott mennyiségű magnézium kiürül. A D3-vitamin tudomásom szerint a szérum calcium-szintet emeli, amely pont ellentétes hatású a magnéziummal.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2014. július 02., 12:36; Megválaszolva: 2014. július 13., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: