Gyomornyálkahártya gyulladás és reflux

Jó napot! Január vége óta vagyok rosszul, március közepén volt a legrosszabb, akkor kórházba is kerültem, gyomortükrözés eredménye szerint gyomornyálkahártya gyulladás és mivel egy szimpla pohár víz után is büfögök (van hogy kajától, van hogy a semmitől is büfögök), ezért refluxra is gyanakodtak. Minden más szervem jó, teljes kivizsgálás után vagyok. Tüneteim hogy néha elkezdem magam rosszul érezni, leírhatatlan hogyan...ekkor elindul egy még erőteljesebb büfögés amitől már majd megfulladok, sokszor "kinyomni" is nehéz magamból. Sportoltam 14évet, napi kb 10szelet olajban csirkemellet+rizst vagy krumplit megettem (ez is lehet kiváltó ok). Manapság csak virslin, húslevesen és 1-2 péksütin élek, ha kicsit olajos-zsíros fűszeres kaját eszek ismét elkezdek rosszul lenni. Így csak kb 2-3naponta és max fél órákra vagyok rosszul, elviselhető de nem hosszútávon, bár lehet ez akár javulás jele is. Tünet még, hogy ilyenkor a szokottnál sűrűbben kell vizelnem, amikor kórházba kerültem akkor már 5-10percenként egy máskor 3órányi mennyiséget. Manapság amikor kicsit rosszul vagyok akkor kb félóránként kell, de van hogy ha nem megye ki a wc-re akkor elmúlik (hülyén hangzik mintha felszívódna...). Ez lehet-e a gyomor és az esetleges reflux miatt? Sokszor az is számít hogy milyen testhelyzetben vagyok, általában ha háton fexem akkor hamarabb elmúlik, oldalt fekvéseknél sokszor úgy érzem mintha a szívem a gyomromból dobogna felfelé...érdekes érzés. Kérdésem még, hogy mit lehet enni ilyen panaszok esetén? Azt tudom hogy se fűszeres se olajos se zsíros kaják, a tejet amúgy se szereti a gyomrom, ittam gyógyteákat, talán használtak valamit a gyomromnak, de azt olvastam hogy a tea rossz a refluxra. Gyogyszerekből pantoprazolt és bisoprololt szedtem, illetve 1doboz milgamma N-t és 250mg-s magnéziumot. Egy refluxos ismerősöm adott nemrég 1 levél Refluxon 30mg-s tablettát, ez lehet használ lehet nem, igazából nehéz megmondanom mi jó és mi nem mert hol jól vagyok hol nem. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza a emésztési zavar témában

Kedves Kérdező! Vizelési panaszai biztosan nem a reflux-betegség következtében alakultak ki, azt javaslom, keressen fel egy urológus szakorvost. Levelében nem részletezi, mit jelent a "teljes kivizsgálás", milyenek a labor-eredmények, volt-e hasi ultrahang? A büfögés hátterében gyakran úgynevezett "aerophagia" áll, ami azt jelenti, hogy levegőt nyel a páciens. Ez egy beidegzési zavar, gyakran társul pszichés problémákhoz. Levele alapján egyébként is úgy tűnik nekem, hogy talán érdemes lenne egy pszichiáter szakorvossal vagy pszichoterapeutával, pszichológussal konzultálni. Gyakran tapasztalom, hogy a hasi panaszok hátterében alapvetően lelki okok állnak. Üdvözlettel: Dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. június 11., 22:07; Megválaszolva: 2014. június 12., 16:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés