• Emésztési problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr! Az elmúlt 20 évben emésztési problémáim vannak. 15 éve epeműtétem volt, ezután helicobaktérium fertőzésre kaptam kezelést, de továbra is maradtak a problémáim, ami hányás, hasmenés, fejfájás, fáradtság, emésztési nehézségek, gyomorégés, fülcsengés, magas vérnyomás éjszakai alvási nehézségekkel járt. Folyamatos vizsgálatokra jártam, sok ételre érzékeny vagyok, de szerencsére mást rendben találtak, de a problémáim maradtak. Kb. 1, 5 éve minden nap kurkumát fogyasztok, a panaszaim jelentősen csökkentek. A Mezym fortét naponta 3-4 db-ot kell szednem, mert különben nem működik jól az emésztésem, kérdésem, hogy folyamatosan szedhetem-e ezt a gyógyszert. Jelenleg is éjszaka ég a gyomrom, kiszárad a szám, kb. 4-5 alkalommal ébredek, ilyenkor salvus és ásványvizet szoktam inni, ez megnyugtat és visszaalszom. Az ételérzékenységem sajnos továbbra is gondot okoz, probiotikumot is évek óta szedek, de változás nincs, ezért kérem a segítségét, véleményét, javaslatát. Köszönettel: Bakosné Margó

        Dr. Plósz János válasza a emésztési zavar témában

        A Mezym Forte és a hasonló emésztőenzim készítmények használhatók tartósan, nem okoznak semmi problémát (terápiásan a magasabb enzimtartalmú Kreon-t vagy Pnagrol-t javasoljuk, 25000E/caps.). Az éjszakai savas problémák kezelésére érdemes megpróbálni este bevett savcsökkentő alkalmazását, ágyban a fejvég megemelését.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. február 07., 18:43; Megválaszolva: 2018. február 07., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: