• Ez a gyomrom, esetleg a beleim? Mi lehet a problema?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szep napot! Korulbelul fel-1 eve furcsa problemaim vannak. Nem tudom, hogy csak tulaggodom a dolgot, vagy valos tuneteket produkal a szervezetem, ezert irtam, hatha tudnak segiteni. Reggelente nincs kulonosebb baj, vagy tunet, egyedul annyi, hogy ha nagyon ehes vagyok, es ures a gyomrom akkor (valoszinuleg) a beleim (bal also bordaivem kornyeken, mellette) mindenfele korgo, furcsa, kifejezetten hangos hangokat ad ki, de nagyjabol csak a bal oldalamon. Miutan pedig valami etelt vagy folyadekot (esetleg mindkettot) bejuttatok a gyomromba, akkor pedig sokszor a legkisebb mozdulatra nagyon hangos, lotyogo hangot hallat, mintha egy felig teli vizes uveg lenne, es erzem is, hogy valami ott nagyon mozog. Lehet, hogy ez csak a gyomrom? Jellemzo, hogy sokat eszek es sokszor egybol ra is iszok sok folyadekot, de ezelott ennyire nem volt ez feltuno soha. Emelle meg parosul ugyanazon a kornyeken, neha, rendszertelenul elojovo fajdalom. Altalaban csak annyi, hogy eppenhogy erzem, nagyon tompan, de ritkan (kb. 1 honapban egyszer-ketszer-haromszor) nagyon erosen belenyilal a fajdalom valamibe a bal also bordaivem kornyeken egy par masodpercre csak, de akkor eleg ijesztoen. Emellett a szekletem teljesen valtozo, egyszer szorulasom van, egyszer alig tudom kihuzni a wc-ig, egyszer teljesen normalis a folyamat, de sokszor egymas utan kell eljarnom, mert nem urulok ki teljesen. A hazi orvosom azt mondta, menjek vegbeltukrozesre, lehet, hogy polip(ok? ) Okozzak a beleimen ezeket a tuneteket. Ha polipok, azok mitol fuggoen rakosodnak el, es mennyi ido alatt? Etrendvaltas esetleg ajanlott? Lehet, hogy sak tulaggodom a dolgot, es ez csak a gyomrom? Milyen problemakra utalhatnak eek a dolgok? Sulyos asztmam van, 14eves korom ota dohanyoztam egeszen mostanaig, es nem egeszen olyan eletet eltem, amilyet kellett volna, igy konnyen elkepzelheto, hogy ezekbol kifyolyolag is keletkezhetett valami. Hasi ultrahangot is tervbe vettem mar. Valaszukat elore is koszonom.

        Dr. Plósz János válasza a emésztési zavar témában

        Vastagbél-polipok nem okoznak ilyen jellegű tünetet (általában teljesen tünetmentesek, de nyákos, esetleg véres széklet előfordulhat). Panaszait irritabilis bél szindróma okozhatja. Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása.


        Kérdés: 2017. december 21., 17:05; Megválaszolva: 2017. december 24., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció