hígabb széklet-citromfű?

Tisztelt Doktornő/úr! Az elmúlt időszakban (2-3 hét) hasmenéses jellegű tüneteket tapasztalok. Nem is kifejezetten hasmenés, mert egy nap egyszer, max 2-szer történik, viszont a "normálistól" jóval lágyabb, hígabb és világosabb színű a székletem. Más egyéb panaszom (hasfájás, láz/hőemelkedés, hányinger stb) nincs, csak a fenti változás. Tudni kell, hogy az utóbbi 3, 5 hónapban minden este fogyasztottam citromfű teát, ráadásul elég bőséges adagban. Utólag (sajnos) azt olvastam, hogy ezt a teát kúraszerűen 4 hétig lehet alkalmazni, aztán egy hét szünetet tartani, mert túladagolása hasmenést okoz(hat). Nálam ez "pihentetés" nem történt meg, max 1-2 nap maradt csak ki. Okozhatja a fenti tünetet Ön szerint a citromfű tea (túl)tartós fogyasztása? Most kb 4 napja nem iszom, de még mindig ugyanúgy fennáll a hígabb székletezés (napi 1-2 szer). Tudom, számos más, akár komolyabb oka is lehet a dolognak, de ha valószínűsíthető a tea mellékhatása, talán várnom kéne az orvosi vizsgálattal, míg kiürül a szervezetemből? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza a széklet témában

Kedves Kérdező! Nyugodtan várhat még az orvosi vizsgálattal. Ha új tünetek jelennek meg, vagy nem szűnik huzamosabb ideig a tünet, csak akkor kell orvoshoz fordulni.

Kérdés: 2014. május 28., 15:21; Megválaszolva: 2014. május 30., 22:41
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék