Lisztérzékenység kiújulása lehetséges?

Ön szerint Kiújulhat a lisztérzékenység felnőtt korban? 2 éves koromban lisztérzékenységet diagnosztizáltak nálam. Szigorúan betartott étrendnek köszönhetően 4-5 éves koromra tünetmentes lettem. Azt követően fogyaszthattam bármit. Tudom, hogy az ilyesmi nem szokott elmúlni, de nálam ezt történt. Most 30 éves vagyok, és az elmúlt fél évben köldöktáji szúró hasi fájdalmat, puffadást, teltségérzetet, gyengeséget, fáradékonyságot, tapasztalok.. Vettek vért, hogy lisztérzékenység van-e a háttérben, és az eredmény negatív lett. Vérből 100 százalékos bizonyossággal ki lehet mutatni a lisztérzékenységet? Köszönöm. Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza lisztérzékenység témában

Kedves Betegünk!

A liszt-érzékenység NEM múlik el, ez egy állapot, aminek egyetlen kezelési módja, hogy élethosszig glutenmentes diétát kell tartani.

Ha jó a diéta, akkor a beteg természetesen tünetmentes lesz, de ez nem jelenti azt, hogy a betegség elmúlt.

Vérvétellel nem lehet teljes biztonsággal megállapítani a betegséget, szövettani vizsgálat szükséges.

Azt javaslom, feltétlenül keressen fel egy gasztroenterológus szakorvost, aki majd irányítja az Ön további vizsgálatait és gondozását.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. április 23., 08:30; Megválaszolva: 2013. április 25., 13:05
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Iisztérzékenység
Kedves Tünde! 21 éves leányom lisztérzékeny. Az adalékanyagokkal kapcsolatosan elég sok félét olvastam, hogy mit lehet és mit nem lehet. Miket...
Gluténérzékenység kimutatása
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, elfogadják e hivatalosan az ételintolerancia kimutatása ujjbegyből vett vérvizsgálatát, az ún. IgG...
Lisztérzékenység és...
Tisztelt Doktornő/úr! Szeretném megkérdezni, hogy a lisztérzékenységi vizsgálathoz, szükséges a gyomortükrözés? Syncumart szedek, és nekem...
Lisztérzékenység vizsgálat előtt
Tisztelt Doktor úr! Liszérzékenység gyanújával fordultam háziorvosomhoz ez év elején, aki beutalót adott a Gastroenterológiára. Ott csak 3...