• Vízhólyag szerű kiütések a testen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! Olyan problémával fordulok önhöz hogy előszőr a testen majd mostmár csak az arcon vízhólyag szerű ki ütések jeklentekzenk. Ezek a ki ütések meg jelenik a testen egyszerre csak egy majd vízhólyag lesz belőle ezt steril tűvel ki szúrjuk majd utána be gennyesedik be varasodik majd folt marad a helyén. A hólyag átmérője változó 5-10cm. Már kettő orvosnál is voltunk, szövettan is volt de negatív eredményel. Egyedül amit találtak kevés a szervezetbe a vas és glutén érzékenység. Erre a kettőre nagyon oda figyelek de így is jellenek a hólyagok.Volt konzílium de ott se találtak semmit se. Volt egy gyanú egy be gyulladt fogra is amit kihőztak de a fogorvos szerint nem kellet volna azt kihízni se. Most szegedre mentünk gyógyszer allergia vizsgálatra de semmi különösebb gyógyszert nem szedek (esetleg gyanakodtak antibiutikumra, fájdalom csillapítóra és érzéstelenítőre. Gyógyszert amit felírtak: 2x1 chloropyramine és Advantanos 1% hűtő kenőcs de ezek alkalmazása se segített.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Lisztérzékenység témában

        A glutén érzékenység okozhat ilyen bőrtüneteket, ezért nagyon szigorú diétát javaslok. Ha emellett sem javulnak a bőrtünetek, akkor Dapson tabletta szedése javasolt. Belgyógyászati kivizsgálás, gyomor- és béltükrözés, illetve további allergológiai vizsgálatok javasoltak.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2015. november 21., 18:17; Megválaszolva: 2015. november 27., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kb 2 éve voltam bőrgyógyásznál és időskori szeborreás keratózist állapított meg nállam. Ez az elváltozás a hajas fejbőrömön két oldalt található, van amelyik borsó nagyságú enyhén kiemelkedő, van amelyik 2-3cm...
        Üdvözlöm! A panaszom többek között a csatolt képen látható piros folt lenne, ami a csuklómon jelenik meg időközönként és nem tudom, hogy kapcsolatban van-e egyéb tüneteimmel. Diprosalic kenőcs hatására több napi használat után elkezd...