gyógyszer szedése

Tisztelt Doktor Úr! IBS szindrómában szedhető-e a Supplin antibiotikum? Az IBS-t mivel lehet kimutatni vagy igazolni.Nekem volt tükrözésem ill. vérvétellel gluténérzékenységet állapítottak meg.A gasztroenterológusom nem mondta, hogy IBS-em lenne, de a diétát (glutén) tartva az eredményeim javultak de a panaszaim nem teljesen szűntek meg.Most kell szednem azt az antibiotikumot. Az a kérdésem ha IBS-em van esetleg akkor a supplin szedhető? Köszönöm Tisztelettel: KLára

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza lisztérzékenység témában

Az IBS kizárásos diagnózis, akkor állítható fel, ha az elvégzett vizsgálatok negatívak, de a típusos tünetek megvannak (hullámzó erősséggel, hónapok óta) illetve riasztó tünetek nincsenek. A Supplin használható IBS-ben, gyakran javít a panaszokon (de szintén segíthet vékonybél kontaminációs szindrómában is) . Ha a lisztérzékenység igazolódott, mindenképp érdemes teljes gluténmentes diétát tartani, a panaszok megszűnése ezt követően pár héten belül várható.

Kérdés: 2019. november 12., 17:18; Megválaszolva: 2019. november 18., 21:47
Kérdések és válaszok: Egyéb
Gyomorfájás
Kedves Dr úr! Szeretném megkérdezni, h az 1 hónapja tartó gyomorfájásom valóban a Lisztérzékenység miatt lehet? A Gy tükrözés alkalmával...
Gluténérzékenység: stressz...
Tisztelt Doktor Úr! Pár napja háziorvosomhoz fordultam a panaszaimmal, aki azt mondta minden bizonnyal glutén vagy laktóz érzékenységem van. A...
LEhet e nagy bajom?
Tisztelt Doktornő! Lisztérzékeny vagy járok vissza rendszeresen gastroenerológiai szakrendelésre. Legutóbb mikor ott jártam felírt nekem vas...
Lisztérzékenység...
Tisztelt Doktor Úr! 9 évs kisfiamnak többször is vékonybélgyulladása volt, visszatérő aftával küzdünk, állandó hasfájása van....
autóinmun betegségek
Kedves Doktor.Nő! Válaszát nagyon szépen köszönöm és az iránt érdeklődném hogy a betegségemmel kapcsolatba milyen autóinmun betegségek...