• gyógyszer szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! IBS szindrómában szedhető-e a Supplin antibiotikum? Az IBS-t mivel lehet kimutatni vagy igazolni.Nekem volt tükrözésem ill. vérvétellel gluténérzékenységet állapítottak meg.A gasztroenterológusom nem mondta, hogy IBS-em lenne, de a diétát(glutén) tartva az eredményeim javultak de a panaszaim nem teljesen szűntek meg.Most kell szednem azt az antibiotikumot. Az a kérdésem ha IBS-em van esetleg akkor a supplin szedhető? Köszönöm Tisztelettel: KLára

        Dr. Plósz János válasza a lisztérzékenység témában

        Az IBS kizárásos diagnózis, akkor állítható fel, ha az elvégzett vizsgálatok negatívak, de a típusos tünetek megvannak (hullámzó erősséggel, hónapok óta) illetve riasztó tünetek nincsenek. A Supplin használható IBS-ben, gyakran javít a panaszokon (de szintén segíthet vékonybél kontaminációs szindrómában is). Ha a lisztérzékenység igazolódott, mindenképp érdemes teljes gluténmentes diétát tartani, a panaszok megszűnése ezt követően pár héten belül várható.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. november 12., 17:18; Megválaszolva: 2019. november 18., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: