Reflux gyógyszert mennyi ideig lehet szedni?

Tisztelt Plosz Janos Doktor Ur! Egy honapja gyomortukrozessel epes Reflux betegseget allapitottak meg, Gr. M Los Angeles. Igazabol nem ertettem hogy ez az M mit jelent, de az orvos szerint minimalis elvaltozas van a nyelocso also harmadaban, egyaltalan nem zar a cardia.Panaszom egy nyomo feszito erzes a szegycsont mogott.Kaptam Controloc tablettat 40 mg reggel, ami nem hasznalt es atterunk Omeprazolra szinten 40 mg reggel, es Motilium 3x1 egy honapig, viszont a Motiliumnal 2-3 napos szunetet kellett tartsak 10 nap utan, es szedtem 5 hetig.Jelenleg csak Omeprazol 40 mg-at szedek reggel, viszont a panaszom semmit nem csokkent, ugyanugy erzem a nyomo szorito erzest.Regen 7-8 evvel ezelott Nexiumot szedtem20 mg-t este erre a problemara es motiliumot 3-4 honapig. Az lenne a kerdesem, hogy on szerint atterhetnek a Nexiumra, jobb mint az Omeprazol a tapasztalatok szerint? es ha igen, a 20-as vagy 40-es mg szedjem este vagy reggel, es mennyi ideig javasolt? A masik kerdesem az lenne hogy a Motiliumot mennyi ideig lehet szedni? akar tobb honapon keresztul is? es kell-e tartani a 10 nap utan 2-3 napos szunetet, vagy nem szukseges? Ha nem szunnek a panaszaim on szerint javasolt ujabb tukrozes? Nagyon koszonom hasznos valaszat.Tisztelettel: Anna

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A Nexium tulajdonképpen az Omeprazol továbbfejlesztett változata, hatékonyabb nála (bár Nexium esetében a kisebb dózis 20, anagyobb 40mg) . Az hogy reggel vagy este veszi be, nem igazán számít, a lényeg az, hogy a bevétel körül legyen étkezés (a gyógyszer csak az aktív savtermelő sejteket gátolja) . A Motiliumot szedheti folyamatosan. Ha panaszai nem szűnnek, a vizsgálatok ismétlése (manometria, pH, gastroscopia) szóba jön.

Kérdés: 2012. november 14., 12:39; Megválaszolva: 2012. november 15., 19:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
H2 kilégzési teszt (laktulóz)...
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mit jelez a tegnapi laktulóz H2 kilégzési tesztem eredménye. Azt olvastam, hogy a magas...
Hirtelen jött reflux
Tisztelt doktornő /úr! 4 napja hirtelen jött erőteljes refluxom van mélyen a rennie és a salvus sem segít, ha igen csak rövid ideig. Ehhez társult...
Mi okozhatja a tüneteim? Reflux?
Kedves Doktor Úr! Tüneteim markánsan december 7 óta jelentkeztek.De vissza gondolva előtte is volt étvágytalanság éjszakai köhögés és...
Mi lehet a baj
Gyomorbántalmak