Gyomortükrözés diagnózisa mit jelent?

Az elmúlt 6 hónapban jelentős fogyás történt (27kg) nálam. 1 hónapja jártam gyomortükrözésen ahol nagyon segítőkész volt a doktornő. A lelet: 24 órás ureáz teszt pozitív, a vérvételnél helicobakter pozitív, vizelet ubg közepesen fokozott, H2 kilégzés minimális változást jelzett (3 órás volt a vizsgálat) . A szövettan: enyhén lobos duodenalis nyálkahártya látszik. A lobos beszűrődés vegyessejtes jellegű. (enyhe duodenitis chronica) . Az étel allergia negatív, hasi UH negatív. A kérdésem, hogy kell e kezelni ezt a problémát vagy nem kell vele foglalkozni? Sajnos nagyon sűrűn vannak gyomor fájdalmaim és ha eszem, akkor kb. 1 órán belül ki is székletelem, mintha átfolyna rajtam az étel. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza fogyás témában

A leletek alapján helicobacter fertőzése igazolódott, így ezt érdemes eradikálni a gyomorból (kettős antibiotikum és savcsökkentő kezelés) . A felgyorsult bélperisztaltika lehet emésztési zavar vagy irritabilis bél szindróma következménye.

Kérdés: 2012. november 13., 17:23 ;Megválaszolva: 2012. november 15., 13:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Normix-idült bélgyulladás?
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly rövid idő alatt 13 kg-ot fogytam. Szinte a teljes zsírmennyiségemet lefogytam (kardiológiai vizsgálat során a szív...
Emésztőrendszeri rendellenesség
Tisztelt Doktor Úr Nagyon lefogytam az utóbbi időben, 8 kg-ot fél év alatt. Január elején kardiológiai kontrollon voltam, a doktornő azt mondta, hogy...
Fogyás, hasnyálmirigy probléma
Tisztel Doktornő/ÚR Egy hónapja kezdődő, bal bordaív alatti fájdalom, hátra sugárzik a hátban, és gyomorfájdalom, hányinger, étvágytalanság is...
Mi a bajom? Kérem segítsen!
Tisztelt Doktor úr! Az elejétől elkezdek mindent. Ősz környékétől éreztem hogy az átlagosnál sokkal fáradtabb vagyok, gyenge vagyok és...
hasfájás
Üdv! 7 hete kezdődött a betegségem, egy tüsző torokgyulladással ami magas lázzal járt. Kb 20 éve vették ki a mandulám, de most visszanőtt vagy...