Összetört epekő?

Tisztelt DoktorNő/Úr! Szeretném megkérdezni, lehetséges e, hogy a 15 éve nevelt epekövem, mostanra több kisebb lett, 2 éve még 1db 18mm -es volt 15 éve 14mm ről nőt meg. Most viszont azt írták ultrahangon, hogy több 5-12 mm -es kő van. Mivel a nagyról nincs említés, így olyan mintha az összetört volna bent, lehet ilyen? Köszönöm válaszát. Tisztelettel.Hajnalka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epekő témában

Nagyon kicsi az esély arra, hogy az epehólyagon belül összetörjön az epekő (kőzúzó kezelés nélkül) . Véleményem szerint a több kisebb kő mögött bújhat meg. A régóta fennálló epekövesség miatt érdemes lenne elgondolkodni az epehólyag-eltávolításon, mert a kövek krónikus gyulladást tartanak fenn, ami emeli az epehólyagrák rizikóját.

Kérdés: 2012. október 10., 12:32; Megválaszolva: 2012. október 10., 16:51
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Magas májértékek
Kedves Doktor! 2017. Októberében megszültem első gyermekem. A terhesség alatt 2x felhasi görcsöm volt, a kórházban semmit nem találtak. A szülés...
Epekő probléma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néma epeköveim vannak. UH eredmény: „Az epehólyag folyadékot nem tartalmaz, egészét számos 5-15 mm-es kőreflex tölti...
Rovachol lágy kapszula
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyámnak (55 éves) epeköve van (egy két centiméteres és több apró) . Egy ismerősömtől hallottam a Rovachol nevű...
Epekő és Salvus víz
Tisztelt Cím! Kérdésem a következő: epekő esetén szabad e Salvus vizet inni? Válaszukat előre is köszönöm!
Epekő robbantás
Tisztelt Doktornő/úr! Azt szeretném megtudni, hogy 2 db 2 cm-es epekövet robbantással lehet-e kezelni, vagy már túl nagyok ehhez az eljáráshoz? ...