haspuffadás, ülni sem tudok néha olyan nagy, - a szívemet is nyomja, erős fájdalom a gyomromtól balra

Kb. 3 év alatt refluxra kaptam 19 gyógyszert. A nyelőcsőfekély elmúlt, endoszkópijai vizsgálat volt. Panaszaim közül amik ritkán vannak: *végbél vérzés, *erős fájdalom a gyomortól balra, azt hiszem ez a hasnyálmirigy, *annyira felpuffad a hasam, hogy ülni sem nagyon tudok, és a szívem erős nyomását érzem, *gyomor görcs, *hányinger, *hirtelen rosszullét érzés- attól tartok, hogy elájulok (nem szoktam) . Ilyenkor iszom és eszem is, ettől lassan kezdek jobban lenni. Panaszaim amik gyakran vannak: *napi haspuffadás, *enyhe hasi fájdalom, *fáradtság, *kimerültség, álmosság. Ismét kezdek húst enni, havonta 4-5 alkalommal esik jól a pulyka mellből készült étel. Teljes kiőrlésű és jó minőségű kenyeret eszem. Zöldségfélét rendszeresen fogyasztok. Tejtermékek közül mivel laktóz és tejérzékeny vagyok ezért joghurtot, juh és kecskesajtot eszem, hetenként kb. 4 alkalommal, ezektől nincs semmi gondom. Tornázom hetenként 3-4 alkalommal 1-1 órát. Hát ennyit tettem magamért, és fogalmam sincs, hogy mit csinálok rosszul, - de az is lehet, hogy a korom az oka ezeknek a komoly problémáimnak? Gyermekkorom óta haspuffadásaim vannak. Stresszes az életem évek óta, gondolom ez is benne van ebben a történetben. Semmilyen gyógyszert nem szedek, - eddig is csak a refluxra szedtem, de nagyon elegem van. A Gasztroenterológus azt mondta, hogy a legtöbb embernek van reluxa. Éjjel lavór van mellettem, és nappal is köpködök. Remek! Köszönöm előre is a segítséget. Eddig szedett gyógyszerek: Pantaprasol-ratipharm, Pariet, Rabyprex, Controloc, Quamatel, Refluxon, Cerucal, Salsolban, Nilacid, Espumisan gyöngy, Motilium, Esomprazol Sandoz, Lansone, Nexium, Venter, Talcid. Köszönöm a türelmet és előre is az eligazítást. Kérem olyan javaslatot kapjak amit a nyugdíjamból meg tudok fizetni, azaz számomra elérhető legyen. Tisztelettel: B.Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza haspuffadás témában

Kedves Kérdező!

Nehéz gyógyszeres tanácsot adni anélkül, hogy kiderülne, hogy mi a baj. Viszont ha végbélvérzés is szerepel a panaszok között, akkor a gasztroenterológiai vizsgálaton belül a vastagbéltükrözés elvégzése nagyon fontos.

Kérdés: 2012. szeptember 18., 21:06; Megválaszolva: 2012. szeptember 20., 07:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj