Összefügghet az aranyér a hasfájásommal?

Tisztelt Cím! kb. 8 éve hasfájással orvoshoz fordultam, amit hosszas kivizsgálás követett. Tükrözések, szövetminta vétel, amiből semmi konkrétumot nem állapítottak meg. Találgattak, hogy vagy Chron, IBS, colitis ulcerosa. Kaptam gyógyszereket, amiktől még rosszabbul lettem, ezért mindet elhagytam. Következő pár év váltakozóan tünetmentes, és hasfájós időszakkal telt mostanáig. Fél éve haspuffadásom, hasi görcsök vannak. 1 hónapja az orvosok szerint aranyerem jött ki, de azóta sem múlt el. Erre kaptam Detralexet, végbélkúpot, amit nem bírt a szervezetem, és Klion gyógyszerre cseréltek. A gyógyszerek hatására a haspuffadás és a görcs fokozódott, már reggel és este is kb. 2 óra hosszáig szenvedek, hiába a Normaflore, de napközben nem fáj. 2 hete gasztroenterológusnál jártam, aki szerint emésztési problémám van, Kreon nevezetű gyógyszert írt fel, de nem igazán érzek semmi változást sem. Székletem lazább, de nincs hasmenésem, ám a székelés igen nehézkes. Már azt sem tudom mit ehetek, igazából kimondottan a tejet érzem, hogy attól fokozódik a panaszom, de már lassan mindentől. Ön szerint az aranyér összefüggésben lehet a bélproblémákkal? Ha ezt sikerülne kezelni, az aranyér is elmúlna? Esetleg a tünetek alapján mit javasol, milyen gyógyszert, vagy milyen betegségem lehet? Várom mielőbbi válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasfájás témában

Az aranyeresség biztosan nem okozza a panaszokat, a nehezített, erőlködő székürítés szövődményként viszont megjelenhet, a székelés rendezését követően javulhat. A tejet illetve az egyéb laktóztartalmú ételeket érdemes kerülni, mert a laktóz-intolerancia igen gyakori eltérés, mely haspuffadással, hasi fájdalmakkal járhat. Emellett érdemes lenne lisztérzékenység irányába is vizsgálódni (vérvétel) .

Kérdés: 2012. szeptember 10., 08:59; Megválaszolva: 2012. szeptember 10., 11:42
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj