Syncumar, aranyér és véres széklet

Tisztelt Doktornő/úr! Az édesanyám problémájával keresem. Műbillentyűs ezért syncumart szed. Vérszegénység végett volt kórházban, kapott vért de nem találták a vérzés helyét. Széklet ürítéssel alvatt, és friss pirosvér jött. Gyomor, vastagbél tükrözésen volt. A végbélben egy borsónagyságű polip, és megduzat belső-külső aranyere van. Lűktető égő, és nagyon nagy fájdalom kíséri a széklet ürítést. Hasi ultrahang daganatott nem mutatott ki. Olvastam hogy Syncumar is kiválthatja a bélvérzést. Létezik más fajta vérhígító? Az ennivaló többsége emésztetlenül távozik belőle. Sebész konziliumra várunk. Esetleg milyen irányba menjünk tovább? Az orvosunk tart, hogy a vérzés mögött lehet hogy nem csak az aranyér van. Egyre sápatabb, és gyengébb. Ami vért kapott az biztos hogy kiment már belőle! Segítségét előre is köszönöm! Orbán Rózsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza véralvadásgátló témában

A Syncumar terápia csak túladagolás esetén okoz önmagában vérzést, azonban terápiás tartományban is igen erősen képes fokozni egy amúgy nem jelentős aranyeres vérzést. Ha a gyomor és vastagbélvizsgálat negatív volt, akkor a vérzés oka tényleg az aranyeresség lehet. A Syncumar-on kívül létezik más váralvadás-gátló is (injectioban illetve tablettában is, bár ez utóbbi még igen drága) . Ha emésztési problémái is vannak, érdemes lehet emésztőenzim-pótlást alkalmazni (Pangrol, Kreon) .

Kérdés: 2012. augusztus 15., 13:26; Megválaszolva: 2012. augusztus 17., 08:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vékonybél daganat mennyire...
Tisztelt Doktor Úr! Már korábban írtam magának panaszaimmal, illetve gasztroenterológián is voltam már élőben. Az ön is véleménye megegyezett...
Hisztamin-intolerancia
Kedves Dr. úr! Az alábbi kérdésemre ez a válasz érkezett: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/166841 "A parazita fertőzés 3...
Ideiglenes invagináció...
Tisztelt Doktor Úr! 3 hete van hasi fájdalmam. Bizonytalan tompa, kicsit égő érzés a bal derekam környékén. Egyéb tünetem nincs. Se haspuffadás...
Duodenum (E. Biopsz.)
A duodenum E. Biopszia lelete A Biopszia mikroszkopikus vizsgálata során muscularis mucosaet nem tartalmazó felszínes antralis típusú gyomornyalkahartya...
Felnőttkori pattanások
Kedves Dr úr. 28 éves férfi vagyok és még mindig jelentkeznek pattanások az arcomon, hátamon, mellkasomon, fejemen. Ezek gennyes pattanások vagy...