szükséges -e a clextan inyekció?

Tisztelt Doktornő! A kérdésem önhöz az lenne, hogy mivel volt 2 vetélésem, 6 és 7 hetesen, elvégeztettünk nagyon sok vizsgálatot, minden rendben van, nincs véralvadási gondom sem, az orvos még is felirta nekem a clextan inyekciót és az ultrogestan, biztos, hogy szükségem van rá a babaprojekt érdekében?

Dr. Vereczkey Attila válasza véralvadásgátló témában

Kedves Kérdező!

A Clexane injectio alacsony molekulasúlyú heparin készítmény, mely trombózis profilaxisra szolgál, a lombik kapcsán hormonterápia mellett, illetve igazolt véralvadási defektus esetén hosszú távon. Az Utrogestan pedig progeszteron hormon, mely a terhesség megtartását segítheti. A gyógyszerek alkalmazásának szükségességét kezelőorvosa dönti el.

A vetélések hátterében azonban sokszor genetikai rendellenesség (pl. kromoszóma számbeli eltérés) áll, ennek kiszűrése lombik program keretein belül ma már elérhető itthon is, a beültetés előtti genetikai vizsgálattal.

Minden jót kívánok Önnek!

üdvözlettel,

dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. november 08., 10:33 ;Megválaszolva: 2012. november 20., 11:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati lelet
Candida fertőzés?
Ismét rákos leszek?
Immunológiai eredmény
Lelet értelmezés