Hasnyálmirigy gyulladás és vizesedés

Jó napot! az egyik rokonom hasnyálmirigy gyulladásal kezelik viszont vizesedik a hasa amit időközönként leszívnak meg a tüdejéből is szívtak le 1liter folyadékot ép ma a kérdésem az lenne hogy, miként lehetne a vizesedést megszüntetni és mit lehet tenni hogy nehogy baja legyen a tüdejével tornásztatni lehet? mert a sokk fekvés sem jó gondolom és már 3-hónapja fekszik kórházban csak a kora és a cukorbetegsége valamint nagyon gyenge igy müteni nem lehet az orvos szerint! milyen tanácsot tudna adni előre is köszönőm válaszát! Kiss Zsuzsanna! mit javasolna ön mit kérdezzek az orvosától?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasnyálmirigy-gyulladás témában

Sajnos leírása alapján tényleg súlyos a helyzet. A hasűri és mellűri folyadékgyülemet okozhatja maga a gyulladás is, de szerepe lehet benne a nagyon alacsony fehérjeszintnek a vérben, mely gyakran előfordul éhezés, alultápláltság esetén (ez gyakori hasnyálmirigy-gyulladásban, mert a hasnyálmirigy nyugalomba helyezése diétát jelent, valamint a gyulladás energiaigénye igen magas) . Véleményem szerint a megfelelő táplálás (pl. nasojejunális szondát át) és a tápláltsági állapot rendezése segíthet túlélni ezt a súlyos betegséget.

Kérdés: 2012. augusztus 14., 16:16; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 08:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás