• lelet értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. GASZROENTEROLÓGUS! NEMRÉG VOLTAM GYOMORTÜKÖZÉSEN GYOMORPANASZAIM, ÉTVÁGYTALANSÁG ÉS FOGYÁS MIATT KÜLDÖTT A BELGYÓGYÁSZ AHOL A KÖVETKEZŐ LETT MEGÁLLAPÍTVA A NYELŐCSŐ CARDIA FELETTI SZAKASZA GYULLADT. A CARDIA NYITOTT A GYOMOR ÉS A DUODENUM KEZDETI RÉSZÉNEK NYKH-JA ÉP. A KÉRDÉSEM HOGY KRÓNIKUS BETEGSÉGRŐL VAN-E SZÓ, MERT AZ ORVOS AZT MONDTA HOGY NINCS NAGY BAJ, MINDEN MÁSODIK EMBERT ÉRINT.aZ ORVOS NEM ADOTT SZÁMOMRAMEG NYUGTATÓ VÁLASZT.a GYOMORSAVAM TÚL SOK E, MERT 2000-BEN GY RÖNGEM IS KIMUTATTA HOGY GYOMORSAVTÚLTENGÉSEM VAN. A KÉRDÉSEM HOGY AZ1 DOBOZ CONTROLOC ELÉG E(Ennyit írt), MERT HA NEM MUSZÁLY NEM SZEDNÉM TOVÁBB, INKÁBB INNÉK SALVUS GY VIZET...tOVÁBBÁ A NYITOTT GYOMORSZÁJ VISSZATUD E ZÁRULNI ÉS BAJ E HOGY NYITVA VAN? GYEREKVÁLLALÁS LEHETSÉGES E? a BELGYÓGYÁSZ SZERINT AKI EZT VIZSG-OT KÉRTE, ELKÜLDÖTT MÉG PAJZSM ÉS HASI ULTRAHANGRA AHOL MINDEN RENDBE.öN SZERINT IS ASTRESSZ ÉS AZ IDEGESSÉG VÁLTHATTA KI EZT AZ ÁLLAPOTOT AMIT ÁTÉLTEM(APUKÁM 3 HÓNAPJA HUNYT EL)eGYÉBKÉNT IS AGGÓDÓ ÉS GYENGE IDEGZETŰ EGYÉN VAGYOK.KÖSZÖNÖM TÜRELMÉT ÉS VÁLASZÁT ELŐRE IS.üDv:HÁKNÉ

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        A reflux betegség tényleg népbetegségnek mondható, illetve refluxos epizódok mindenkinél előfordulnak bizonyos élethelyzetben. A stressz fokozza a savtermelést, a jelentősebb mennyiségű sav pedig a reflux esélyét. Reflux-betegségben a rövid terápia 6 hónap, tehát egy kicsitt hosszabb gyógyszerszedésben érdemes gondolkodni. A savcsökkentő terápia alatt érdemes megvalósítani az életmódi változtatásokat, melyektől a gyógyulás várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése, kávé-kakaó-csokoládéfogyasztás mérséklése.


        Kérdés: 2012. március 07., 19:51; Megválaszolva: 2012. március 08., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: