• Széklet forma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot! Azt figyeltem meg, hogy a székletemben mintha "ujjal" belehuznanak, vannak benne ilyen mélyedések álltalában ezt csak az egyik oldalan a szekletnek figyelhető meg. Hallottam már mindenfélét. És nem tudom, hogy ezzel érdemes e foglalkozni vagy normlis dolog? Az állaga, színe, mérete normális. Csak ezek a hosszanti vonalak benne keltettek fel figyelmemet. Néha már hosszab ideje észrevettem 1-2éve... hogy néha nagyon pici és kevés rozsaszin vér is van a papiron. Néha viszket is a végbélkörnyék. Ez lehet aranyér? kb.2 honapja volt egy eros hasfajasom, alhasam fájt és nyákos rozsaszin vér távozott és hasmenesem is volt előtte, hányás is volt. 3 nap alatt rendbejottem, törlet minta viszont nem mutatott semmit sem. Ezt csak azert emlitettem meg, hátha fontos információ. Várom megtiszteló válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a széklet témában

        A panaszokat, tüneteket legnagyobb valószínűséggel aranyér-betegség okozhatja. Ennek tisztázására proktológiai vagy gasztroenterológiai szakrendelés felkeresése javasolt. Addig is a hasprés valamint a tartós ülés kerülése, Detralex tabletta szedése segíthet.


        Kérdés: 2012. július 10., 20:10; Megválaszolva: 2012. július 11., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr.kedden voltam háziorvosnál aki gyomor gyulladást állapított meg.tünetem szombaton kezdődött.ettem egy gyorséttermi szendvicset utána kis munka majd egy meggyes sört akartam meginni de savanyú ízt éreztem a sör...