• hasi panaszok és széklet változás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tsztelt doktor úr/nő! Megpróbálom minél pontosabban megfogalmazni panaszaimat, hogy kőnnyebb legyen véleményt alkotnia. kb. 1 hete kezdődött amikor is a ball alhasamba fura érzésem volt, nem fájdalamom, inkább mintha belül az érintett részen a béltartalom nyomná. Nem volt erőteljes csak enyhe de kellemetlen, ha ráfeküdtem lehetett érezni igazán de nem jobban mint előbb megfogalmaztam. a székelés egy darabig enyhén vékonyabb volt majd hasmenésem volt de csak 1x egyik este. Azóta is folyamatosan vagy darabos de puha, volt hogy keményebb bogyós, de a legjellemzőbb, hogy puha, darabos, vékony kb. mutató ujj vastagságu. Egyszerűen mintha nem állna rendesen össze. A színe változastos, volt, hogy vilagosabb és sötétebb barna árnyalatok is valtakoztak benne, jelenleg középbarna lehet a wc-papír sárgás lesz tőle. Nem teljesen de sárga. Azóta a "bél" panasz elmult, nem érzem azt a frusztráló nyomást az alhasban, helyette azt vettem észre, hogy mintha több gyomorsavam lenne. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a gyomor, illetve gyomorszáj nyomásra mennyire lehet érzékeny? Mert kb. 2 napja egy parti másnapján miután fogyasztottam alkoholt is, enyhe tompa jellegű fájdalmat érzetem a gyomromnal a rekeszizom kornyeken, ha nem torodtem vele nem is volt észrevehető, inkább nyomásra. Azóta, ha nem bántom nem okoz panaszt, nem fáj, de ha megnyomkodom ahol a pordáim kozepen végzodnek, azthiszem az ott a gyomorszáj környéke, egy idő utan érzekenyebbé válik és ha aztan megnyomom, enyhe, tompa, nyomó jellegű fajdalom van. ha békén hagyom és utana probalom ismét tunet mentes. Lehet, hogy csak nem szabadna nyomkodni és ha magától nem mutat problemat az semmit sem jelent? Tüsszentés sem okoz fájdalmat. Egyedül annyi, hogy a torkoban szoktam érzeni savas, maró érzést. Főleg büfőgéskor.Utóbbi időben elég mozgás szegény életmódot folytattam, a munkámból kifolyólag sokat és enni van, hogy delutan 2utan kezdek aztan csak este 6kor vacsora. Nyár ota fogytam is 5kgt.69-70vagyok. 179magas. Nagy baj lehet?

        WEBBeteg szakértő válasza a székelési panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Az életmódja okozta funkcionális zavarról van szó. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Kerülje a fűszeres ételeket, egyszerű szénhidrátot. Alkalmazzon probiotikus kúrát és minden nap mozogjon legalább fél órát. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra. Alkohol- és dohányzási tilalom. A fenti változtatások mellett panaszai javulni fognak.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. március 05., 11:04; Megválaszolva: 2012. március 06., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.