Hirdetés
      • Ez az érték magasnak számít?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Nemrég jártam nőgyógyászomnál alhasi panaszok miatt. Ő hólyaghurutra gyanakodott, amire adott gyógyszert, de a biztonság kedvéért elküldött egy teljes vér- és vizeletvizsgálatra. Nőgyógyászom megkért, hogy akkor hívjam őt fel, ha valamelyik érték magasabb az átlagnál. Az eredmény ma jött meg. Minden teljesen világos a számomra két érték kivételével. Az egyik a CRP Senzitív érték, ami nekem 8.7 mg/l lett a megengedett 6 mg/l helyett. Úgy olvastam, hogy ez az érték a gyulladásokat mutatja ki a szervezetben. Nekem sajnálatos módon pont a laborvizsgálat napján reggel jött ki az aranyerem, lehetséges, hogy ettől lett magasabb az érték a megengedettnél? Érdemes tehát a nőgyógyászomhoz fordulnom, vagy ez valóban összefügghet az aranyérrel? A másik érték, ami nem világos az a Vizelet Üledék. E mellé nincs érték írva, csak annyi, hogy "háms". Ez mit jelent? Megtisztelő válaszát köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a CRP témában

        Tisztelt Kérdező! A CRP emelkedés nagyon mérsékelt, bár utalhat kis gyulladásos gócra, bélrendszeri fertőzésre. Az aranyér ettől független. A hámsejt teljesen normális a vizeletben. A negatív vizeletvizsgálat esetén a húgyúti fertőzés kizárható. Amennyiben a panaszai nem javulnak diéta és probiotikus kúra ellenére legyen egy ellenőrzés a nőgyógyászaton.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 14., 15:36; Megválaszolva: 2012. február 15., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: