• A külső aranyeremmel mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő! Kb 2 hónapja kezdődött ez a dolog...egy borsószerű dudor alakult ki a végbélnyílásomnál, ami néha előjön, néha visszamegy... Amiket olvastam erről, külső aranyérre gondolok, ebben szinte biztos vagyok. De mitől alakult ez ki nálam? Egyáltalán nem szoktam erőlködni a WC-n...nincs ilyen problémám. Viszont eléggé sokat ülök... A patikában vettem egy kenőcsöt, a neve Mastu.De nem igazán használ. Lehet ebből bajom ha nem megyek orvoshoz? 20 éves lány vagyok, és szörnyen idegesít a dolog.Hogy kezelik ezt? Nem igazán érzek fájdalmat, bár az ülés kezd megterhelő lenni a számomra. Mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! Az aranyér leggyakoribb oka a mozgásszegény életmód. Most minden széklet után vegyen ülőfürdőt és kerülje a helyi irritációt. Folytassa a helyi kezelést. Fogyasszon bőven folyadékot és alkalmazzon probiotikus kúrát. Minden nap mozogjon legalább fél órát. Az életmód és táplálkozási változtatások a tartós siker kulcsai.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. január 13., 22:12; Megválaszolva: 2012. január 16., 17:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció