• Bokaszalag szakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        teljes bokaszalag szakadásom volt 4 hete, majd két hét után észervették, hogy csonttörésem is van és azt meg kellett műteni. Összesen 1 hét fekvősín, 3 hét fekvőgipsz és még további 3 hét járógipsz vár rám. A kérdésem, hogy ennyi gipsz után milyen esélyem van a szalagok teljes gyógyulására, mennyi ideig kell gyógytornázni, kb, mikor leszek munkaképes. Lhetséges-e esetleg a járógipszet az utolsó két hétben felváltani bokarögzítővel, ami jobb gyorsabb gyógyulást eredményezhet, vagy a törés miatt nem lehet. (a törést csavarral rögzítették) Köszönöm a válaszát

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokaszalag témában

        Vizsgálat nélkül illetve a dokumentáció ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírás alapján a műtét miatt célszerű a gipszet viselni. Természetesen várható a teljes szalag gyógyulás. A gyógytorna szükségessége és időtartama sokmindentől függ (műtéti tipus, melyik szalag szakadt el, sérülte más szalag, milyen jellegű törés volt), de általában 4-6 hét alatt el lehet érni a teljes terhelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 02., 08:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés