Hirdetés
      • 5 éve történt külső bokaszalag szakadás szövődménye?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő / Doktorúr!

        Kb. 5 évvel ezelőtt egy kirándulás alkalmával magam alá fordult a bokám, és olyan fájdalmat éreztem, hogy először hang nem jött ki a torkomon, csak potyogtak a könnyeim. Kb. 5 perc alatt 3-szorosára dagadt a bokám. Túrabakancs volt rajtam, és mivel hegyoldalon voltam, ezért még le is kellett sétálnom. Elvittek az ügyeletre, ahol röntgen után kaptam egy fekvő gipszet 1 hétre. De mivel nagyon fájt a lábam (olyan érzés volt, mintha tűket szurkáltak volna bele, ezért 4 nap után visszamentem a szakrendelőbe. Ott egy másik orvos fogadott, aki amikor levette a gipszet és meglátta a fekete lábam, azt mondta, hogy ezt műteni kellett volna. De mivel már eltelt 4 nap nem lehet. Kaptam egy tépőzáras levehető bokaszorítót, amit kb. még 6 hétig hordtam. A problémám az, hogy azóta minden nyáron a melegtől az a bokám bedagad, továbbá minden egyes időjárás változásnál ugyanúgy tűszúrás szerűen fáj a bokám, az elmúlt 1 évben pedig a bokám alatt olyan mintha zsibbadna a lábam, és mintha más lenne a bőr tapintása is. Ez a zsibbadás aggaszt a legjobban, mert már a lábfejem felé is terjeszkedik, és amikor hozzáér a cipő járáskor akkor is érzem. Ez normális, vagy valami anno nem megfelelően gyógyult és annak a szövődményeként érzem? A választ előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a bokaszalag témában

        Tisztelt Kérdező!

        A felsorolt tünetek mind a sérülés következményei lehetnek. Sajnos a panaszok nem is fognak elmúlni teljesen, csak csökkenteni lehet azokat. Lehetséges, hogy a sérülés következtében a lábtőcsontok területén is elkezdődött egy kóros folyamat, a csont fokozott felszívódása, az ún Sudeck atrophia. Emiatt vannak azok a bizonyos zsibbadásos panaszok, érzészavar. Meg kellene kontrollálni egy röntgen felvétellel, UH vizsgálattal a sérült területet, és ezt követően lehet további kezeléseket folytatni. Keringésjavító, nem szteroid gyulladáscsökkentő, esetleg csontritkulás elleni gyógyszerekkel lehet kezelni.


        Tisztelettel:

         

         Dr. Szamosi Szilvia

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-15 23:09:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés