kézsérülés

Gyermekem tornaórán ráesett a bal kézfejére, két órával későbbi tornán jelezte tanárának, hogy fáj a keze (ekkor még nem volt bedagadva csak fájdalmai voltak), de szekrényt kellett ugrania. Az óra végére bedagadt és enyhén belilult, kékült a kézfeje. voltunk kórházban: törést nem mutatott ki a röntgen. Két napja nagyon dagadt a keze, ujjait nem tudja mozgatni. Alapból is fáj a keze, de mozgatáskor ez neki szinte elviselhetetlen. Gipszet nem kapott, hogy tudjuk kenni a kezét és jegelni. Flector krémmel kenem, jegelem, fáslizom. Kérdésem az lenne, hogy elképzelhető-e, hogy a röntgen nem mutatott ki egy törést a duzzanat miatt (kétirányú felvételt készítettek). Aktív sportoló és nem szeretnénk, ha későbbiekben maradandó sérülése maradna. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a kézsérülés témában

A duzzanat nem befolyásolja a röntgen készítését. Az elképzelhető, hogy csak repedt a csont és olyan irányban kapta a röntgen sugarat, hogy nem ábrázolódott a törés. Azt javaslom, hogy mindenképpen menjenek vissza kontroll röntgenre. Ha tényleg el van törve, akkor az eltelt idő miatt, most már ábrázolódnia kell az elváltozásnak. Ha még sincs törve, akkor is célszerű lenne egy tenyér oldali gipszsín felhelyezése. Így a pihentetés mellett a kézháti oldalról lehetőség van jegelésre is.

Kérdés: 2012. február 23., 13:07; Megválaszolva: 2012. február 26., 17:07
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés